TALLSHIP WYLDE SWAN ZOEKT STOERE VROUWEN

Voor trip van Scheveningen naar Aalborg

SCHEVENINGEN- Van donderdag 27 juni tot en met dinsdag 2 juli vaart Tallship Wylde Swan met alleen vrouwen van Scheveningen naar Aalborg. De Wylde Swan heeft als een van de weinige grote zeilschepen een vrouwelijke kapitein en stuurvrouw.

Zeilen op een tallship is eeuwenlang een mannenbolwerk geweest. Maar dat was vroeger. Schrijf je in en zeil mee. Je wordt ingedeeld in het zeewachtsysteem, leert (op verschillende niveaus) over zeilen, over navigeren en het maken van beslissingen over varen op zee. Ontdek hoe het voelt om ‘s nachts onder de sterrenhemel te zeilen, over de fluoriderende zee.

Vrouwen

De Wylde Swan gaat voor deze reis de samenwerking aan met Wieke van Oordt. Zij schreef ‘Vrouwen kunnen niet zeilen’, een boek over de wondere wereld van de watersport. Van Oordt: “Een geheel vrouwelijke bemanning die een Tallship naar Denemarken vaart! Even dacht ik dat de Wylde Swan soort vormingsreis wilde organiseren om vrouwen ‘in hun kracht te brengen’. Daar houd ik niet zo van omdat vrouwen wat mij betreft dat niet nodig hebben louter en alleen vanwege hun vrouw zijn. Maar toen ik begreep dat het om een mooie en unieke zeilreis ging, was ik ook enthousiast. Ik wil zelf ook graag mee.’

Cliché 

Ibrichje Engelsma van de Wylde Swan: “We hebben Wieke ontmoet op de Hiswa Amsterdam Boatshow. Als Friezin zeil ik al mijn hele leven en de titel van het boek van Wieke deed me direct wat. Omdat de nieuwe kapitein van de Wylde Swan een vrouw is en we ook net een nieuwe stuurvrouw in het officierenteam hebben leek het ons goed om dit cliché te agenderen door er een mooie tocht voor te ontwikkelen.”

Deze reis kost 750 euro. Dit is op basis van volpension. Iedereen die boekt krijgt een exemplaar van het boek ”Vrouwen kunnen niet zeilen” van Wieke van Oordt cadeau.

Voor meer informatie kijk op: 

wyldeswan_zeil kleiner wyldeswan_zeil kleiner