SAILING4CANCER VEILING MARK SLATS LEVERT 2125 EURO OP

Volledige opbrengst naar Antoni van Leeuwenhoek Foundation

HEERHUGOWAARD- De Sailing4Cancer veiling voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, georganiseerd door Watersport-TV in samenwerking met Mark  Slats en Bootveiling, heeft in totaal 2125 euro opgeleverd.

In maart kon op zo’n 21 watersport gerelateerde kavels worden geboden. Van zeilen met de Flyer, een meet en greet met Mark, een dagje sloepvaren tot een Volvo Ocean Race zeilpak. Op diverse kavels werd geboden, helaas niet op allemaal. Van een echte online veiling was sprake bij het schilderij dat Henk de Velde speciaal voor het goede doel heeft geschilderd. Daar werd door diverse mensen serieus op geboden. Gerrit Ouderkerken uit Drachten was met een bod van 525 euro uiteindelijk de gelukkige. ”Het voelt alsof ik een prijs heb gewonnen,’’ aldus Gerrit aan boord van de motorboot van Henk waar de overdracht van het schilderij plaatsvond.’’Het is nog mooier dan op de foto.”

De opbrengst van de veiling wordt bijgeschreven bij het bedrag dat Mark Slats al zelf bij elkaar heeft gebracht via allerlei donaties en zal binnenkort aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation worden overgedragen. Het doel van Mark voordat hij aan de Golden Globe Race begon, was om minimaal 50.000 euro op te halen voor het onderzoek naar goedkopere medicijnen voor de behandeling van kanker. Het streefbedrag komt in zicht. Je kunt overigens nog steeds doneren (https://actie.avlfoundation.nl/sailing4cancer).

De crew van Watersport bedankt iedereen die aan de veiling heeft meegewerkt.

 

20190425_172302 20190425_172302
20181020 GGR Hobart Christophe Favreau high res10 20181020 GGR Hobart Christophe Favreau high res10