'GEMEENTELIJKE' WATERSPORTWINKEL VALT SLECHT IN MEDEMBLIK

Bestaande ondernemers vrezen oneerlijke concurrentie

MEDEMBLIK – Onder de drie ondernemers die in Medemblik een watersportwinkel runnen, is met verbazing gereageerd op het initiatief van de gemeente om onder de vlag van de Stadshavens BV een eigen watersportwinkel te beginnen.

Op loopafstand van de nieuwe winkel aan de Pekelharinghaven 50 zijn al drie watersportwinkels gevestigd: Kool & Co aan de Oosterhaven, RC Jachtservice en Sail Shop Medemblik op het Regatta Center aan het Vooroever in Medemblik.
De bedrijven zeggen dat er geen enkel overleg is geweest vanuit de Stadshavens BV. over de vestiging van een vierde watersportwinkel. Zij willen dan ook weten hoe de gemeente het denkt te verklaren dat zij als financieel belangenhebbende een concurrerende positie tegen deze ondernemers kan innemen.
”Schijnbaar is ervoor gekozen nagenoeg blindelings investeringen te doen van gemeenschapsgelden terwijl detailhandel in het algemeen al danig onder druk staat, hetgeen bij een Gemeente bekend mag worden verondersteld. Waarom kiest de Gemeente ervoor zich te profileren als marktpartij in plaats van plaatselijke ondernemers te ondersteunen door kansen te bieden?”, aldus een woordvoerder van de ondernemers in een nieuwsbericht bij Medemblik Actueel.


(Bron Medemblik Actueel)

IMG_8423 Medemblik IMG_8423 Medemblik
IMG_8390 Medemblik IMG_8390 Medemblik