ZEVEN PENICHETTES EVOLUTIONS OP TRANSPORT

Verhuurboten naar Frankrijk

MAASBRACHT- Sinds het najaar van 2017 bouwt Linssen Yachts de speciaal voor Locaboat Holidays ontwikkelde Pénichette Évolution. Na de testfase in de zomer van 2017 startte de serieproductie van de initiële order van achttien en vervolgorder van nog eens tien van deze jachten.

Onlangs gingen er vanaf de werf in Maasbracht maar liefst zeven Pénichettes Évolution gelijktijdig op transport naar Frankrijk. Twee daarvan waren bestemd voor de Locaboat-locatie in Argens-Minervois, twee voor de basis in Bram en één voor respectievelijk Agen, Saint-Léger-sur-Dheune en Briare. De jachten zullen dit seizoen worden toegevoegd aan de chartervloot op de basissen aldaar.

De Pénichette Évolution heeft een unieke indeling met een dag- en een nachtmodus, waarbij overdag de volledige binnen- en buitenruimte beschikbaar is voor een ruim en comfortabel verblijf, terwijl ’s nachts door middel van twee schuifwanden gescheiden slaapcabines worden gecreëerd. 

Daarnaast wordt de Pénichette Évolution aangedreven door de Linssen Integrated Propulsion and Power Configuration® (LIPPCON®), de fluisterstille elektroaandrijving die door een dieselgenerator van stroom wordt voorzien. Zowel de voortstuwingsmotor als de boeg- en hekschroefmotoren worden bediend met een ‘slimme’ joystick, die het vermogen van de drie motoren op basis van de gewenste vaarrichting en manoeuvre automatisch, proportioneel aanstuurt. Hierdoor is het jacht niet alleen uitermate geschikt voor een eventueel nog onervaren chartergast, maar zeker ook voor de al ervaren schipper.

Limnssen 3 Limnssen 3
Linssen 2 Linssen 2