ZILT MAGAZINE STRIJKT ZEILEN

Na 12 jaar einde aan online zeilblad

Na het stoppen van de Waterkampioen opnieuw triest nieuws. Vandaag heeft de redactie van het Zilt Magazine bekend gemaakt te stoppen. Onderstaande verklaring werd naar de abonnees gestuurd.

Al meer dan 12 jaar lang maken we Zilt magazine met hetzelfde kleine team. Dat bepaalt voor een groot deel het professionele-, privé- en zeilersleven van elk van ons. Na het maken van 157 nummers, en 12 jaar ouder, laat die onbalans zich nadrukkelijker voelen dan voorheen. En als zeilers weten jullie maar al te goed, dat de lokroep van de horizon dan steeds luider wordt.
We hebben intensief gezocht naar mogelijkheden om Zilt magazine voort te zetten, zonder onze betrokkenheid. Het is echter niet gelukt om een oplossing te vinden waar we een goed gevoel bij hebben. Daarom zal Zilt 158, die op 29 mei verschijnt, het laatste reguliere magazine zijn dat we maken. In Zilt 159 nemen we, op 27 juni, afscheid van jullie.
We zijn er trots op dat we Zilt, met jullie steun, hebben kunnen laten uitgroeien tot een magazine dat 24.000 zeilers inspireerde. Dat we onze eigen weg vonden in een veranderende mediawereld. Maar ook dat we zo onafhankelijk en eigenwijs zijn gebleven dat we zelf het einde van Zilt kunnen bepalen.
We zullen jullie missen...

Ruud Kattenberg, Sjors van der Woerd en Laurens van Zijp


Voor de zeilers die toch een online watersport magazine willen lezen, is er gelukkig ook goed nieuws. Watersport-TV lanceert binnenkort een nieuw online Watersport Magazine, met uiteraard ook veel aandacht voor de zeilsport. Gratis abonneren is nu al mogelijk. Klik op AANMELDEN (https://www.watersport-tv.nl/ml-31400-0/nieuwsbrief)

P5230486 P5230486