NICHOLAS HEINER GAAT TIJDENS EK VOOR OLYMPISCH TICKET

Zeiler in kwalificatie 6-0 voor op concurrent Pieter-Jan Postma

ATHENE- Finnzeiler Nicholas Heiner wil tijdens het EK van 13 t/m 18 mei in het Griekse Athene kwalificatie afdwingen voor de Olympische Spelen. De 30-jarige Enkhuizenaar staat in de nationale selectie strijd om een Olympisch ticket voor Tokyo 2020 in de Finn-klasse met 6-0 voor op concurrent Pieter-Jan Postma.

Na een korte rustperiode in eigen land is Nicholas Heiner woensdag vertrokken richting Athene voor de beslissende strijd in de nationale selectie. Heiner: “Laat voorop staan dat kwalificatie voor de Spelen het absolute hoofddoel is komende week. Maar ik wil hier ook in de top drie varen en het liefst natuurlijk het EK winnen. Vorig jaar was ik tweede en had ik hem eigenlijk moeten winnen dus dat willen we rechtzetten.”

Athene 

Heiner: “We hebben twee weken geleden voor het eerst een week in Athene getraind en gaan er nu weer naartoe na een week thuis te zijn geweest. In die week dat we er waren hebben we heel weinig wind gehad. Toch hebben we een goede week gedraaid. We hebben veel af kunnen tikken en ook het nodige fysieke werk gedaan. Ondanks het gebrek aan wind hebben we ook veel uren in de boot gemaakt waardoor we nu beter zicht hebben op de lokale weersomstandigheden. Je moet je voorstellen dat Athene één grote baai is met een paar grote eilanden buiten op zee. Maar ook Athene zelf is behoorlijk heuvelachtig. Het is dus wel een plek die je echt van tevoren gezien moet hebben en die je moet leren kennen. Je wil als zeiler gewoon zelf zien hoe de wind draait. Omdat proces te versnellen hebben we natuurlijk wat lokale hulp ingeroepen. Dat heeft een duidelijk beeld opgeleverd en versnelt het proces om de nieuwe locatie te leren kennen. Samengevat was het een goede trainingsweek.”

Beslissing 

“Het EK is het afsluitende onderdeel van de nationale selectie tegen PJ (Pieter-Jan Postma red.). In Palma heb ik een hele goede start gemaakt maar ik heb het daar niet afgemaakt. Als we in Palma hadden gewonnen was het klaar geweest dat is nu niet het geval. We hebben een mooie voorsprong van zes punten, maar moeten ook realistisch zijn. Het is sport er kan van alles gebeuren en we moeten gewoon een goede week draaien. Daar ben ik klaar voor. We zijn net een dikke week thuis geweest met familie en vrienden waarin ik vooral leuke dingen gedaan heb. We zijn nu lekker ontspannen, fris en gretig voor het Europees Kampioenschap. Ik heb er zin in en 18 mei weten we wie er naar de Spelen gaat!”

190401_SOFIA_PM_1487_3112 190401_SOFIA_PM_1487_3112
190401_SOFIA_PM_1607_3232 190401_SOFIA_PM_1607_3232
190406_SOFIA_JR_194539_7591 190406_SOFIA_JR_194539_7591