BRONS VOOR 470-ZEILSTERS ZEGERS & BERKHOUT

Bij EK in San Remo

SAN REMO (ITA)- De 470-zeilsters Afrodite Zegers & Lobke Berkhout hebben bij het Europees Kampioenschap 470 het brons bemachtigd. De dames moesten hiervoor de Spaanse zeilsters Mas Depares & Cantero Reina achter zich zien te houden tijdens de laatste en beslissende race van het EK. Dit lukte.

Met het behalen van een top 3 plek in San Remo voldoen de dames ook aan de kwalificatie-eisen van NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen. Maandag wonnen de dames ook al de interne Selectie van het Watersportverbond.   Volgens Berkhout hadden de dames voorafgaand aan de medalrace redelijk wat last van spanning: “Het was gezien onze geschiedenis met medalraces best wel spannend om van start te gaan, maar volgens mij hebben we een hele mooie medalrace neergezet, ondanks dat het supermoeilijk was. En dan brons als reward. Gisteren kon het al niet meer stuk voor ons (na aftikken van de interne selectie van het Watersportverbond, red.), maar we wilden vandaag wel heel graag het podium halen en ook dat is gelukt!” 

“Alles in 1 hier”, voegt Zegers er aan toe. “Nominatie NOC*NSF, kwalificatie interne selectie, alles! Echt fantastisch.” Berkhout: “Nu alleen nog het land kwalificeren. Bij het WK in Japan (begin augustus, red.) zijn weer startbewijzen te verdienen, maar eerst gaan we dit hier even vieren. Echt mooi! We zijn supertrots. Op onszelf en op onze coach.”

Landenselectie
De laatst te nemen horde voor een startbewijs voor de Olympische Spelen van 2020 is enkel nog de landenselectie. Bij het WK in Enoshima kunnen 6 landen (die zich nog niet eerder verzekerd hebben van een startbewijs) zich kwalificeren. 

Eindklassement EK 470

Lecointre / Retornaz (FRA) - 20 pnt

Mills / McIntyre (GBR) - 23 pnt

Zegers / Berkhout -32,4 pnt

Skrzypulec / Ogar - 34 pnt

Mas Depares / Cantero - 36 pnt

Voor een overzicht van alle resultaten, kijk je op: http://2019europeans.470.org/

brond brond