VEEL REURING ROND MEDEMBLIK REGATTA

Internationale zeiltop aan de start

MEDEMBLIK- Genoeg te doen deze week in Medemblik waar niet alleen de bekende zeilregatta wordt gehouden, maar ook het Nautiek Festival. De Medemblik Regatta begint dinsdag en duurt tot en met zaterdag.

Deze hele week lopen Europees-, Wereld- en Olympisch kampioenen rond in Medemblik. Kampioenen voor wie Medemblik nog altijd een beetje het thuiswater is. Zo komt regerend wereld- en Europees kampioen in de RS:X vrouwen, Lilian de Geus. Ook Kiran Badloe werd Europees kampioen, hij doet mee met de heren in de RS:X klasse. Tweevoudig Olympisch kampioen en regerend wereldkampioen bij de heren is Dorian van Rijsselberge, ook hij is de hele week aanwezig in Medemblik. Zij nemen het op tegen de internationale top in hun klasse. Daarnaast vaart ook de jeugdklasse RS:X dit jaar weer mee.

Naast de olympische klassen RS:X en de 49er en 49erFX, zijn dit jaar meer zeilklassen uitgenodigd. De Hansa klasse, een zeilklasse voor beperkten, vaart het evenement mee. Ook de Musto Skiff, vergelijkbaar met de 49er(FX) maar dan voor 1 persoon doet mee in voorbereiding op hun Wereldkampioenschap later deze zomer in Medemblik. Tenslotte wordt er veel gefoild dit jaar, zowel door windsurfers als door kitesurfers. Met foilen vliegt de surfplank als het ware over het water door een soort vleugel onder de plank.

Kick-off eSailing
Een primeur op de Medemblik Regatta, op vrijdag 24 mei 2019 start hier het eSailing Nederlands Kampioenschap. Deze kick-off wordt georganiseerd in samenwerking met het Watersportverbond, die het Nederlands Kampioenschap verder vormgeeft. Ook is het mogelijk van 21 tot en met 25 mei online mee te varen met de Medemblik Regatta. De kick-off is de officiële start van het Nederlands kampioenschap eSailing.

Nautiek Festival
Het Nautiek Festival begint dinsdag met de Optimist on Tour in de Oosterhaven. Hier leren kinderen onder andere zeilen. Op vrijdag worden hier nog meer sportclinics aan toegevoegd, zoals het Powerkiten. Ook komt er dan een reuzenrad bij het Regatta Center Medemblik te staan. Zaterdag beleeft het Festival haar hoogtepunt met diverse activiteiten in het centrum van Medemblik. Zo zijn er allerlei scouting activiteiten, presenteren de musea in de regio zich en wordt de week afgesloten met een Floating Movie in de Oosterhaven. De Floating Movie is dit jaar ‘Pirates of the Caribbean - Dead men tell no tales’ en is te zien vanuit boot of vanaf de kade.

DU6A0305 DU6A0305