WATERLAND SAILWISE RACE LEVERT 16.792 EURO OP

Organisatie kijkt tevreden terug op 11e editie

MONNICKENDAM- De jaarlijkse Waterland zeilrace, beter bekend als de Sailwise Cup, heeft dit jaar 16.792 euro opgebracht. De race werd voor de 11e maal georganiseerd. 

“Het was een geslaagde dag”, vertelt Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren dit jaar 90 deelnemers op dertien boten en die waren allen enthousiast. Niet alleen vanwege het zeilen, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. We kijken al uit naar volgend jaar: zes bedrijven hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.” 
De Sailwise Cup is een door Waterland vanuit Monnickendam  georganiseerde sponsorwedstijd ten bate van Sailwise. (Gehandicaptensport Watersport Nederland)
Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks zijn vloot (Dehlers en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. Bedrijven en organisaties huren een boot en voor deze wedstrijd bij Waterland en brengen middels dit inschrijfgeld een bedrag bijeen voor deze doelgroep

SailWise
SailWise organiseert reizen voor mensen met een chronische aandoening en/of een lichamelijke- en/of zintuiglijke beperking, aparte weken voor mensen met een verstandelijke beperking en een speciale week voor jeugd en voor 40-plussers. Alle watersportactiviteiten zijn gericht op het zoveel mogelijk zelf varen. Er wordt gekeken naar wat iemand kan. De drie accommodaties zijn volledig aangepast, voorzien van alle comfort en geheel rolstoeltoegankelijk. Met de tweemastklipper Lutgerdina maakt SailWise vanuit de thuishaven Enkhuizen meerdaagse zwerftochten over het IJsselmeer of de Waddenzee. Op het watersporteiland Robinson Crusoe zijn legio mogelijkheden om te kanoën, roeien, waterskiën, surfen of zeilen over de Loosdrechtse plassen. Actief zeilen over de Friese wateren of het IJsselmeer met alle comfort bij de hand is mogelijk vanuit Elahuizen op de catamaran Beatrix. Meer informatie op 

DSC_0122 DSC_0122
DSC_0094 DSC_0094