NIEUWE SPONSOR VOOR OPLEIDING OCEAN RACE TALENTEN

SCHEVENINGEN– Holland Ocean Racing (HOR) heeft zaterdag 25 mei vol trots Bolsius als nieuwe hoofdsponsor gehuldigd. De stichting Holland Ocean Racing heeft in Bolsius een solide partner gevonden om de toekomst van een uniek opleidingsplatform langdurig te garanderen. 

Volgens Vincent Kristen, CEO van Bolsius, vinden beide partijen elkaar in hun gedrevenheid om door hun passie en teamspirit het beste te presteren. Kristen is er trots op dat ze samen met Holland Ocean Racing aan de basis staan van een nieuwe generatie talenten oceaanzeilers.  Ieder weekend trainen de talenten op de Volvo 6 en varen ze naar Engeland, België, Frankrijk en voor de Nederlandse kust. Dinsdag vertrekken zij voor een wedstrijd naar Engeland. De klassieke Vuurschepen Race (begonnen in 1946!) is dit jaar de eerste wedstrijd voor de talenten. Veel rust krijgen ze niet, eind deze week varen zij de North Sea Race van Harwich naar Scheveningen. Onderdeel van Holland Ocean Racing is de Ocean Races Academy, waar jonge en ambitieuze zeilers opgeleid worden tot oceaanzeilers, die klaar zijn voor deelname aan de grote oceaan races, zoals The Ocean Race (voorheen Volvo Ocean Race).

Zeiltalent

De Ocean Races Academy is een opleidingsplatform dat in 2014 is gestart door Hans Bouscholte én in samenwerking met Willem Jan Landman in 2018 ondergebracht in Stichting Holland Ocean Racing (Operationeel manager/partner).  Ieder zeiltalent van 15 – 30 jaar met ambitie en motivatie komt in aanmerking voor deelname van deze unieke Big Boat opleiding. ‘If you can dream it, you can do it’ heeft hoofdcoach Hans Bouscholte als persoonlijk motto bij het samenstellen van het optimale talententeam. De geselecteerde zeiltalenten volgen vervolgens de intensieve meerjarige Big Boat zeezeilopleiding die tot stand is gekomen in samenwerking met CIOS Goes/Scalda. Opleidingsmanager Jules Bänffer stuurt dit aan, welke plaats biedt voor maximaal 30 gemotiveerde talenten uit binnen- en buitenland.  

 

crew 2 crew 2
Bolsius 1 Bolsius 1
team hor-bolsius team hor-bolsius