PLANNEN VOOR NK ORC 4

Tijdens Zuiderzee Regatta in Muiden

MUIDEN- Lang geleden had je in Nederland grote velden in IOR Klasse VIII, in de IMS 6 en later in ORC 4. De laatste jaren is het wedstrijdzeilen met kleine kajuitboten helaas afgenomen op een paar lokale vloten J/80’s, Marieholms en ¼ tonners na.

Meestal is bij wedstrijden het ORC 4 veld te klein voor een eigen startgroep en dan varen de boten met de ORC 3 mee. Niet altijd even leuk. Op de startlijn ligt het veld nog bij elkaar maar meteen na het startschot vliegen de grotere boten er vandoor en is op de wal pas bekend wie heeft gewonnen. Eind september zeilen de ¼ tonners de finale van de Dutch Quarter Ton Cup 2019 tijdens de Zuiderzee Regatta vanuit Muiden. Samen met de organiserende KNZ&RV is het plan opgevat om dan tegelijkertijd een NK ORC 4 2019 te verzeilen. De Noordzee Club heeft begin februari de ORC grens voor dit NK vastgesteld op een GPH van 720 of hoger. Hierin vallen alle ¼ tonners maar ook veel andere boten die nooit naar het NK ORC 3 tijdens de North Sea Regatta vanuit Scheveningen zouden gaan. De organisatie hoopt op op een schitterend deelnemersveld in Muiden en een mooie start van de comeback van de ORC 4. Vrijdag 20 september wordt ’s middags een middellange baan van circa 15 mijl gevaren en zaterdag en zondag up- en downwedstrijden in de diepe wiervrije put voor Muiden. De Pionnen varen ook tijdens de Zuiderzee Regatta hun NK dus het belooft een mooi, sportief en gezellig weekend te worden. 

En als er meer dan 20 boten meedoen mag de ORC 4 kampioen het eerste weekend van oktober op de Loosdrechtse Plassen de strijd aangaan met andere Nederlands Kampioenen tijdens de Primus Inter Pares!

Meer info over het NK ORC 4 2019 verschijnt binnenkort op www.knzrv.nl

DSC_0626 DSC_0626