EIGEN TV-PROGRAMMA VOOR HET SKUTSJESILEN

Nieuwe programmering bij Omrop Fryslân

GROU- Omrop Fryslân komt met twee speciale programma’s rondom het skûtsjesilen. Vanaf zaterdag 27 juli is er drie weken lang vanaf 14.00 uur een televisieprogramma met volledig en rechtstreeks verslag van de wedstrijd met live commentaar van start tot finish. Vanaf 18.20 uur kijkt Omrop Fryslân daarnaast in ‘Skûtsjesilen 2019’ terug op de wedstrijd van de dag. 

In het avondprogramma is het wedstrijdverslag te zien, het verhaal van de dag, reacties van de schippers en een sfeerverslag uit de wedstrijdplaats. Eindredacteur Janjelle Ringnalda: “Afgelopen jaar deden we in Fryslân Hjoed verslag van het skûtsjesilen. Zo’n groot Fries evenement verdient echter een eigen programma. Op deze manier is het ook beter te vinden voor onze kijkers, zowel op televisie als online.” De presentatie ligt bij de SKS in handen van Roelof Lousma, bij de IFKS presenteert Afke Boven. Het wedstrijdverslag is iedere dag om 18.50 uur nogmaals los te zien op televisie. 

Bij de SKS wordt het commentaar verzorgd door schipper en meervoudig kampioen skûtsjesilen Eelke Dykstra en Omrop Fryslân verslaggever Freark Wijma. Bij de IFKS levert Eelke Dykstra het commentaar met Simone Scheffer van Omrop Fryslân. 

Uiteraard is het skûtsjesilen ook via internet te volgen. Net als afgelopen jaar zal Watersport-TV de wedstrijden, door samenwerking met Omrop Fryslân, live uitzenden. ’’Velen hebben afgelopen jaar via Watersport-TV het skûtsjesilen gevolgd. Het zorgde bij Omrop Fryslân voor een verdubbeling van het aantal online kijkers. Alle reden om ook dit jaar de wedstrijden op ons watersportkanaal te gaan uitzenden,’’ aldus Yvonne Ransijn.

 

 

 

DU6A6138 DU6A6138