ZEILSPORT RODE DRAAD IN FILM 'LOSLATEN'

Crowdfunding project van start

HILVERSUM- Na de succesvolle documentaire ‘Karakter Tonen’, de film over de Nederlanders in de Volvo Ocean Race, gaat in april 2020 de volgende OnAir Media film ‘LOSLATEN’ in première tijdens het SportFilmFestival Rotterdam. 

‘LOSLATEN’ gaat over over de watersportende Rotterdammer Alfred de Jong, die  werkt in het Franciscus Gasthuis & Vlietland Ziekenhuis als anesthesieverpleegkundige. Hij verzorgt mensen in de operatiekamer en in de traumakamer. Een trauma heeft veel impact op mensen en Alfred merkt dat het geestelijk ook steeds meer invloed heeft op hem zelf. Het medische team staat dag en nacht klaar voor patiënten. Ze doen hun uiterste best maar soms is een patiënt gewoon te ziek of in een te slechte toestand om er nog iets voor te kunnen doen. Het gevoel van onmacht maakt dit soort momenten erg moeilijk.  Veel zorgverleners praten erover om het los te kunnen laten. Voor Alfred is dat niet de enige oplossing. Alfred heeft de sport nodig om hem in balans te houden. Hij is fanatiek wedstrijdzeiler en heeft al vele prijzen op zijn naam staan. Keihard trainen en zo hard mogelijk varen met zijn catamaran, hardlopen, fietsen, bergbeklimmen, noem maar op. Doordat hij iets heel anders doet dan overdag - of vaak ’s nachts - kan hij de volgende dag met frisse moed weer terug naar het ziekenhuis en verder met zijn werk als zorgverlener. Die combinatie is nodig en vindt hij prachtig. 

CROWDFUNDING 

’’Deze film komt mede tot stand door Crowdfunding. We hebben besloten om de film tegen de productiekosten te produceren. De rest van het budget dat wordt opgehaald, wordt geschonken aan goede doelen waaronder de CliniClowns. We vinden dit een mooi gebaar, geheel passend bij deze film. Alfred de Jong, zeilt namelijk regelmatig met een ‘rode CliniClown neus’ op om geld in te zamelen voor het goede doel. We zullen met de filmvertoningen dan ook een mooi bedrag inzamelen voor een aantal goede doelen,’’ aldus Marloes van der Haagen van OnAir Media. ”De Cinecrowdpagina van de film ‘LOSLATEN’ is zojuist online gegaan. De campagne duurt slechts 35 dagen. Het doel is uiteraard om een zo hoog mogelijk budget in te zamelen, zodat we niet alleen de film kunnen produceren, maar ook een mooi budget op kunnen halen voor goede doelen.”

Hieronder de link van de pagina waarop ook de teaser van de film te zien is: Loslaten (https://cinecrowd.com/nl/loslaten)

De film ‘LOSLATEN’ heeft ook een eigen Facebookpagina (https://www.facebook.com/Loslaten-de-film-100129824671010).

 

Alfred-02-gepimpt Alfred-02-gepimpt
LOSLATEN - de Film LOSLATEN - de Film