WATERSPORTBRANCHE START VOL VERTROUWEN AAN HISWA TE WATER

Bataviahaven tot en met zondag walhalla voor watersporters

LELYSTAD- De watersportbranche is vandaag in de Bataviahaven in Lelystad vol vertrouwen en met hoge verwachtingen aan de HISWA te water begonnen. De vraag naar boten en belangstelling om te varen is op dit moment groot. Daarnaast blijkt Lelystad een uitstekende plek voor deze in- water boatshow.

Met een bulderend kanonschot is woensdag, rond het middaguur, de 36ste HISWA te water officieel geopend. Voor de watersportliefhebbers werden de trossen al twee uur eerder losgegooid en zo was het direct al druk en gezellig op de steigers en de kade van de Bavariahaven. 

Wie alles wil zien en bekijken moet op tijd zijn want op de beurs zijn er alleen al ruim 300 boten te bewonderen. De kleinste meet 2.5 meter, de grootste is een fraai superjacht van 25 meter. Als alle schepen achter elkaar aan de steigers zouden liggen, zou dat goed zijn voor 3 kilometer aan lengte.

Proefvaren

Om voor een eventuele aankoop een goede afweging te kunnen maken, is het met een groot aantal boten mogelijk om direct een proefvaart te maken. Dit alleen al maakt de locatie en beurs uniek. Net als op de weg is elektrische voortstuwing ook op het water een belangrijk thema, waar uiteraard in Lelystad veel aandacht voor is. Maar er is natuurlijk meer. 

Veel exposanten presenteren in Lelystad hun wereldprimeurs. Van alle grote internationale beurzen is de HISWA de eerste beurs die dit najaar gehouden wordt. Zeilboten, multihulls, sloepen, tenders, RIB’s en motorjachten in staal, aluminium en polyester. Een kleine greep uit het gevarieerde aanbod. 

Wat opvalt is dat veel exposanten groots uitpakken en vaak met meerdere schepen in Lelystad liggen. Zo zijn er riante luxe paviljoens waar in alle rust van gedachte gewisseld kan worden. Ideaal voor belangstellenden die zich uitgebreid willen oriënteren en laten informeren. Op de kade tonen meer dan honderd exposanten hun assortiment, van apparatuur tot kleding. Een goede plek voor een rustmoment is het Theater aan het Water, waar muziek klinkt en over uiteenlopende onderwerpen interessante lezingen worden gegeven.

Activiteiten 

Varen is vaak een activiteit voor het hele gezin en die lijn zet de HISWA te water door. Kinderen kunnen zeilen, suppen of kanovaren en er zijn diverse clinics op het water waar bezoekers hun vaarkunsten kunnen aanscherpen. 

Uiteraard ontbreekt de KNRM niet met twee supersnelle reddingsboten waarmee over het Markermeer kan worden gescheurd. 

De HISWA te water duurt tot en met zondag 8 september a.s.

Alle informatie is te vinden op www.hiswatewater.nl

HISWA TE WATER DRONE-2 HISWA TE WATER DRONE-2
DJI_0238 DJI_0238
DJI_0004 DJI_0004
DJI_0267 DJI_0267
DJI_0273 DJI_0273