CANNES YACHTING FESTIVAL

De belangrijkste trends: mega-Ribs, catamarans razend populair

CANNES- Watersport-TV was deze week in Cannes tijdens het Yachting Festival. Cannes is de plek voor de laatste botentrends. Hier zie je alle opvallende jachten die je volgend jaar in ons land kunt tegenkomen. 

Zoals de Ribs die steeds groter worden, 20 meter is geen uitzondering meer. Ook motorjachten worden volumineuzer en hebben een rechte opbouw.Ruimte is bij dit nieuwe concept het sleutelwoord. Een andere trend is het enorme aan bod aan catamarans, zowel in zeil- als in power uitvoering. Fijn is dat je In Cannes ook kunt proefvaren. Wij gingen op pad met een bijzonder klasse jacht, de Riviera 39 Fly. De 20 modellen van Riviera komen uit Australië en het merk is met een enorme opmars over de wereld bezig. Je haalt natuurlijk alleen een jacht van zo ver weg, als het van bijzondere klasse is. 

De indeling is mooi en praktisch, de constructie en de afwerking zijn op een heel hoog niveau, maar het belangrijkste is het veiligheidsaspect. Door hun oorsprong zijn de jachten geschikt voor alle vaaromstandigheden. 

De zeilbotenmarkt is duidelijk veranderd. Zeiljachten worden sneller of juist comfortabeler. Daarom zie je hier steeds meer catamarans en trimarans. 

Wij voeren ook met de nieuwe Palm Beach, een schitterende, klassiek gelijnde telg uit de Grand Banks familie met hetzelfde niveau van afwerking. 

Het Cannes Yachting festival is eigenlijk geen beurs, het is meer een ontmoetingsplek voor fijnproevers die in een prachtige omgeving willen smullen van het mooiste wat de watersport te bieden heeft.

 

Presentatie Epco Ongering/ De Telegraaf VRIJ

Productie Watersport-TV

DSC06152 DSC06152