MAR-IX VERMINDERT DRASTISCH ELEKTRA VERBRUIK

Duurzame ontwikkelingen van maritieme HVAC systemen

BIDDINGHUIZEN- Mavé BV is producent van maritieme HVAC verwarming, ventilatie-en air-conditioning systemen, bekend onder de merknaam MAR-IX. Door het gebruik van MAR-IX systemen hebben diverse superjachten en professionele vaartuigen hun elektra verbruik voor HVAC systemen drastisch verminderd.

In sommige gevallen was de energiebesparing zelfs 70% op het verbruik van het HVAC systeem en 30% van het totale energieverbruik aan boord. Deze buitengewone resultaten worden behaald door intelligente product- en systeem ontwikkeling alsmede het gebruik van de nieuwste technieken. Hierdoor heeft MAR-IX de meest milieuvriendelijke maritieme HVAC systemen ter wereld.

Wanneer het stroomverbruik aan boord van een schip wordt verminderd heeft dit ook een positieve impact op het milieu. Generatoren kunnen kleiner worden uitgevoerd omdat er minder elektriciteit hoeft te worden geproduceerd, dit resulteert in minder dieselverbruik en daardoor minder verruiling van het milieu. Op pleziervaartuigen kan soms zelf de gehele generator vervallen en kunnen de systemen draaien op het geïnstalleerde accupakket. Ook het gebruik van walstroom wordt gereduceerd.

Operationele kosten
”Door op een eenvoudige manier veel geld te besparen op operationele kosten, zoals dieselverbruik en gebruik van walstroom, zijn veel eigenaren zeer gemotiveerd om onze energiezuinige HVAC systemen te installeren”, aldus  Mark Vermetten, directeur van Mavé.
”Bij een refit van een schip zijn de MAR-IX air-conditioning systemen vaak slechts de helft zo groot als de origineel geïnstalleerde systemen; hetzelfde geldt overigens ook voor ventilatie systemen die zorgen voor verse lucht. Hier komt bij dat kleinere systemen ook tot een gewichtsvermindering leiden, dit is altijd een belangrijk aspect aan boord van schepen. Met kleinere apparatuur die minder ruimte van het interieur vragen, kunnen interieur ontwerpers en scheepswerven meer leefruimte aan hun klanten bieden, echt een voordeel.”

Al deze voordelen, in combinatie met extreem lage geluidniveaus van de apparatuur zijn de belangrijkste redenen waarom MAR-IX producten- en systemen vaak worden gekozen door scheepswerven en eigenaren van superjachten.

 

Het bovenstaande artikel is ingestuurd door Mavé BV

Vitters - Unfurled © StuartPearce L202 Vitters - Unfurled © StuartPearce L202
MAR-IX inverter chillers MAR-IX inverter chillers
MAR-IX modular chiller rack - 6 chillers MAR-IX modular chiller rack - 6 chillers