ACTIE SAILING4CANCER NADERT FINISH

Mark Slats 'zeilt' al 53.000 euro bij elkaar voor kankeronderzoek

AMSTERDAM- Met nog een ruime maand te gaan voordat de goede doelen actie Sailing4Cancer wordt afgesloten kan initiatiefnemer Mark Slats al dik tevreden zijn. De teller staat op dit moment op ruim 53.000 euro. 

Aan zijn deelname aan de Golden Globe Race wilde Mark Slats een goed doel verbinden. De avonturier koos voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, dat onder meer onderzoek doet naar goedkopere medicijnen voor de behandeling van kanker.

Voor zijn solorace om de wereld had Mark zich voorgenomen om minimaal 50.000 euro bij elkaar te zeilen. Tijdens zijn wereldreis druppelde het geld binnen, maar vooral na terugkomst was er enorme waardering van zijn prestatie en kwamen veel donaties binnen.

Ook werden spontane acties georganiseerd om geld in te zamelen. Met diverse watersportbedrijven en Bootveiling hield Watersport-TV een online veiling waarbij op diverse watersport gerelateerde producten geboden kon worden. Het resultaat, een bedrag van ruim 2100 euro, is inmiddels bijgeschreven op de rekening van de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

De actie Sailing4Cancer loopt tot en met 31 december 2019. Wie nog een donatie wil doen, kan dit rechtstreeks doen via Antoni van Leewenhoek Foundation (https://actie.avlfoundation.nl/sailing4cancer).

 

Mark Slats over deelname Golde Globe Mark Slats over deelname Golde Globe