WATERSPORT TE LEUK OM KLOK STIL TE ZETTEN

Column

’’Het is vijf voor twaalf voor de zeilsport,’’ waarschuwt ondernemer en wedstrijdzeiler Max Blom in een interview met Watersport-TV en het Watersport Magazine.

Zeilevenementen hebben te maken met een enorme terugloop aan deelnemers omdat die hun vrijetijd moeten delen met andere interesses en bezigheden. En eigenlijk is het bij het gemotoriseerd varen niet anders.

Varen en op het water zijn, is geweldig, maar helaas verkopen we de watersport slecht. Met jaloezie zie ik op televisie en in magazines met regelmaat programma’s en artikelen voorbijkomen over bijvoorbeeld kamperen/reizen die je inspireren om dit ook te gaan doen.

Zelf ben ik opgegroeid met de Waterkampioen en velen met mij, maar dit lijfblad voor watersporters heeft na ruim 90 jaar het zeil gestreken. Hetzelfde geldt voor het Zilt Magazine. De vraag is wanneer dit ook met de nog bestaande geprinte titels, geplaagd door vergrijzing en slinkende oplages, zal gebeuren.

Helaas lijkt niemand daar echt mee bezig te zijn. Of zorgen over te maken. Terwijl de media juist hard nodig is om het tij te keren. Een belangrijke rol is informeren en inspireren. Laten zien hoe leuk watersport is. Lezers en kijkers moeten geprikkeld worden door onafhankelijke verhalen, reportages, foto’s en video’s die van de pagina’s en het scherm spatten.

Watersport is te leuk om de klok stil te zetten.

Eric van Staten

Hoofdredacteur Watersport Magazine (https://magazine.watersport-tv.nl/watersport-magazine-winter-20192020/voor-de-boeg/)

 

Klik hier voor interview met Max Blom (https://magazine.watersport-tv.nl/watersport-magazine-winter-20192020/alles-over-zeilen/)

 

DU6A6116 DU6A6116