CATAMARANS WINNEN SNEL AAN POPULARITEIT

Stabiel, ruim, snel en de ideale basis voor lange zeiltochten

LEMMER- Als er een boottype de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, dan is het wel de catamaran. Ze zijn ruim, stabiel en snel en dat is een ideale basis voor een lange zeiltocht over zee.

De meeste cat’s komen uit Frankrijk, ook al zet de naam je soms op het verkeerde been. Zoals Bali, ook uit Frankrijk en in Nederland wordt dit merk vertegenwoordigd door Westside Sailing in Lemmer.

Het is een merk met een paar unieke kenmerken. In de eerste plaats een schuifdeur bij de salon, die je helemaal dicht of helemaal opengeklapt kunt gebruiken. Als een garagedeur eigenlijk, het ei van Columbus. Want in de zomer zit je binnen lekker koel en in de winter lekker warm, maar je hebt altijd de beschikking over een megagrote zitruimte in de salon.

Een ander kenmerk is het ontbreken van een trampolinevoorop. Normaal word je op een trampoline nat. Hier is de ruimte perfect te gebruiken en het draagt ook nog bij aan de constructiestijfheid van de boot.

Over constructie gesproken, deze cat’s worden gemaakt bij Catana, een exclusieve catamaranwerf, die Bali als seriebouw prijsvechter in de markt heeft gezet. De boten zijn ijzersterk gemaakt met de vacuüm infusie methode, sandwich met een gesloten schuimkern.

Deze heeft vier hutten en vier natte cellen die allemaal precies evenveel ruimte hebben. Je kunt het bed gemakkelijk van twee kanten in en uit. Leuk is dat voorin de bedden dwars zijn geplaatst, zodat er ruimte voor een extra slaapplaats ontstaat.

Deze Bali (zie video) heeft al enige 40 voeter een flybridge die je mooi met een veilige trap kunt bereiken. Je kunt ook goed bij het zeil en je hebt er prachtig overzicht. Op de flybridge heb je zonneplek voor vier personen en zelfs nog genoeg plek voor zonnepanelen. 

Voor een prijs van rond de 300.000 euro heb je een zeilende vakantievilla met extreem veel ruimte. En dan ligt de wereld onder handbereik.

int-Catspace-3D-nacelle-06 int-Catspace-3D-nacelle-06
int-Bali-4.6-3D-Int-02-NEW-uai int-Bali-4.6-3D-Int-02-NEW-uai
int-Catspace-3D-nacelle-03 int-Catspace-3D-nacelle-03
int-Catspace-3D-nacelle-04 int-Catspace-3D-nacelle-04
int-Catspace-3D-nacelle-05 int-Catspace-3D-nacelle-05