START NIEUWBOUW DUIKLOCATIE BOSCHMOLENPLAS

HEEL- Na jaren van voorbereiding, planning, organisatie, regelen van vergunningen en het vinden van een aannemer kan de bouw van het nieuwe duikcentrum aan de Boschmolenplas in Heel van start gaan.

De Boschmolenplas, de populaire duikstek in Limburg, beslaat een totaaloppervlak van ca. 10 hectare. De nieuwbouw zal 430 vierkante meter groot worden en ook duik- en snorkelspeciaalzaak Scuba Adventures Europe huisvesten. Daarnaast komt er in het pand een multifunctionele ruimte voor onder andere opleidingen, briefings, horeca en exposities. In het vulstation kunnen lucht tot 300 bar en nitrox worden gevuld. Zowel particulieren als duikscholen kunnen terecht voor het huren van duikmaterialen.

Bij Scuba Adventures Europe, de complete winkel voor elke duiker en snorkelaar, zijn materialen van de gerenommeerde duikmerken verkrijgbaar. Ook zal de mogelijkheid worden geboden om ter plekke duikmaterialen te proberen. In de volledig ingerichte werkplaats kun je terecht voor onderhoud, reparaties van je duikuitrusting en het keuren van duikflessen. Deze worden uitgevoerd door servicemonteurs die specifiek door de fabrikanten van de diverse merken zijn opgeleid.

Tijdens de bouw van het nieuwe duikcentrum blijven de duikwinkel (gevestigd in het huidige noodgebouw) en de duiklocatie toegankelijk.

Naar verwachting zal de nieuwbouw medio 2020 klaar zijn. De Euregio heeft er dan een attractiepark van internationale allure voor duikers en freedivers met alle faciliteiten bij.

 

image1 image1
image2 image2
image3 image3
image4 image4