Varen in het land van Leeghwater

Warmdraaien voor opnames van Holland Vaart

DE RIJP- De crew van Watersport-TV is aan het warmdraaien voor de opnames van een nieuwe opnames van Holland Vaart . En waar kun je dit beter doen dan in het ’Land van Leeghwater’.

Een uitzonderlijk mooi gebied gelegen aan de noordwestzijde van het Nationaal Landschap Laag Holland en ten oosten van Alkmaar. In dit oer-Hollandse landschap bevinden zich de beroemde droogmakerijen uit de Gouden Eeuw.

De Beemster viel in 1612 als eerste van de grote meren droog. In 1635 gevolgd door de Schermer. We beginnen deze vaartocht bij De Rijp, een historisch dorp waar de haringvisserij en walvisvaart in de 17e eeuw zorgden voor welvaart, prachtige raadhuizen, (pak)huizen en kerken. Vanuit De Rijp varen we naar Schermerhorn en hebben vanaf onze boot prachtig zicht op het waterrijke vogelweidegebied: de Eilandspolder. Hier zijn prachtige wandelingen en fietstochten te maken over de over oude dijken. De Eilandspolder zelf kent alleen vaarwegen, toegankelijk voor fluisterbootjes, kano’s of excursieboten. Wat is Nederland toch mooi en helemaal vanaf het water.

P5060122 P5060122