ZEILER ONTWIKKELT HULP-APP VOOR OP ZEE EN IN DE STRAAT

De kracht van de boordradio als inspiratiebron

AMSTERDAM- Wat als je op een oceaan ronddobbert en je hebt hulp nodig? Zeezeilers stemmen op elkaar af met hun boordradio op een eigen kanaal. Zo kunnen ze elkaar om hulp vragen en hulp bieden in verre havens, exotische baaien en op oceanen.

Vervang nu die oceaan door Nederlandse buurten. Want momenteel dobberen als het ware veel landgenoten rond die hulp nodig hebben.

De kracht van die boordradio op zee heeft gepassioneerd zeezeiler Enoch Justus (61) vertaald naar een gratis app, ‘Many’ genaamd, die iedereen dagelijks kan gebruiken.

Enoch bedacht zijn idee voor de app terwijl hij via de boordradio communiceerde met andere schippers. ’’Net als op zee hebben mensen in Nederland een kanaal nodig waar saamhorigheid ontstaat en waar men elkaar te hulp schiet’’.

Concept

De nieuwe app Many brengt vraag en aanbod van hulp, helpers en mooie initiatieven bij elkaar. Per buurt geordend. Van het uitdelen van voedselpakketten, tot een zoektocht naar vrijwilligers voor een kinderboerderij of een praatje maken vanaf het balkon tegen eenzaamheid. De gratis app is geschikt voor iedereen die hulp zoekt of een steentje bij wil dragen – zowel nu als na de coronacrisis.

Dichtbij én ver weg

De hulpvragen en aangeboden hulp lopen sterk uiteen. Via een tijdlijn en een kaartje is gemakkelijk te zien in welke buurt een oproep wordt gedaan. Handig als je bijvoorbeeld hulp wilt regelen voor je ouders die ver weg wonen.

Klik voor meer informatie op MANY App (https://manyhelps.nl/)

Enoch_Justus-min Enoch_Justus-min