NOG GEEN STEWARDS OP SLUIZEN TIJDENS HEMELVAART EN PINKSTEREN

Verwachting vanaf 1 juli actief

Net als eerdere jaren zal Rijkswaterstaat in de zomerperiode van 2020 drukke sluizen bemannen met stewards. Deze ’Stewards op de Sluizen’ gaan watersporters helpen bij het afmeren en bij het kiezen van de plaats in de sluiskolk.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn de stewards met Hemelvaart en Pinksteren nog niet bij de sluiskolken te vinden. Vanwege de coronacrisis hebben de jaarlijkse opleidingen nog niet kunnen plaatsvinden, maar deze zijn inmiddels hervat. Naar verwachting staan de stewards vanaf 1 juli weer als vanouds bij een aantal sluizen om een oogje in het zeil te houden en te helpen waar nodig. Op de website van Rijkswaterstaat staat een overzicht van deze sluizen. Nu de maatregelen rond het coronavirus worden versoepeld en veel mensen waarschijnlijk kiezen voor vakantie in eigen land, houdt Rijkswaterstaat rekening met meer drukte richting de vakantieperiode.

Inzet stewards

Met mooi weer neemt de drukte op de vaarwegen toe. Dat vraagt om extra oplettendheid. Van zowel de beroeps- als recreatieschipper. Vooral bij sluizen. Grote vrachtschepen en kleine plezierjachten moeten hier samen manoeuvreren in een beperkte ruimte. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en lange wachttijden. Ook in de zomerperiode van 2020 bemant Rijkswaterstaat daarom drukke sluizen met stewards. De stewards assisteren watersporters bij het kiezen van de plaats in de sluiskolk en bij het afmeren. Zo dragen ze bij aan vlot en veilig scheepvaartverkeer. 

DU6A9305 DU6A9305
mini_du6a2589jpg.71aafe3213f5 mini_du6a2589jpg.71aafe3213f5