MERCURY MARINE LEVERANCIER BRP

Voor de bootmerken Alumacraft, Manitou, Quintrex & Stacer.

AMSTERDAM- Mercury Marine, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC) en een wereldleider in scheepsvoortstuwingssystemen, is een strategische overeenkomst aangegaan met BRP om de voorkeursleverancier te zijn van de bootmerken van BRP: Alumacraft, Manitou, Quintrex & Stacer. Verder heeft BRP besloten om de productie van E-TEC- en E-TEC G2-motoren met onmiddellijke ingang stop te zetten.


”Deze overeenkomst biedt ons een ongeloofelijke kans om ons merk verder te laten groeien in de markt en ons bekroonde portfolio van buitenboordmotoren te introduceren bij nieuwe klanten over de hele wereld”, aldus Chris Drees, president van Mercury Marine. “We hebben langdurige relaties met Alumacraft, Manitou en Telwater en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken terwijl wij onze toonaangevende buitenboordmotoren en uitzonderlijke service bieden aan al hun wereldwijde klanten”.

“We blijven trouw en toegewijd aan onze maritieme strategie en we zijn ervan overtuigd dat het bundelen van deze twee uiterst innovatieve bedrijven niet alleen voordelig is voor Mercury Marine en BRP maar ook voor de hele industrie en haar klanten”, aldus Karim Donnez, Senior Vice President, Marine Group, IS&T en Global Transformation. Terwijl COVID-19 de stopzetting van de productie van onze buitenboord-motoren heeft versneld, zullen we met trots Manitou-, Alumacraft-, Quintrex- en Stacer-boten aanbieden met Mercury Marine motoren.’

Mercury Marine zal de voorkeursleverancier zijn voor de merken Alumacraft en Manitou, evenals voor Quintrex & Stacer in Australië.

”We zijn verheugd dat de BRP-dealers en consumenten onze nieuwe motoren kunnen ervaren en met onze recente capaciteitsgerelateerde investeringen zijn we goed gepositioneerd voor verdere groei”, aldus Drees.

Vanaf begin juni zijn de bootpakketten voor Alumacraft, Manitou, Quintrex & Stacer met Mercury-buitenboordmotoren beschikbaar.

250-300hp_v8_pb_cms_fs_strbd_fs3-4.jpg__270x0_q85_autocrop_crop-scale_subsampling-2_upscale 250-300hp_v8_pb_cms_fs_strbd_fs3-4.jpg__270x0_q85_autocrop_crop-scale_subsampling-2_upscale