TOILETTEN EN DOUCHES OP JACHTHAVENS VANAF 15 JUNI WEER OPEN

DEN HAAG- Vanaf 15 juni mogen toiletten en douches oftewel de sanitaire ruimtes op onder meer jachthavens weer open. Aanvankelijk zouden die tot 1 juli gesloten dienen te blijven.

’’Omdat de datum van 1 juli zich niet goed verhoudt tot het besluit om vanaf 15 juni toerisme onder voorwaarden weer toe te staan en de oproep om buiten de gereguleerde schoolvakanties op vakantie te gaan, heb ik hierover advies gevraagd aan het RIVM,’’ aldus Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid.

’’Het advies geeft aan dat een hogere luchtvochtigheid in douches waarschijnlijk niet leidt tot een bevordering van de transmissie van het coronavirus waarmee het beleid om anderhalve meter afstand te houden afdoende is in gemeenschappelijke douche-, was-, en toiletvoorzieningen. Daarom besluit het kabinet dat vanaf 15 juni aanstaande alle gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen weer verantwoord geopend kunnen worden. Hierbij ga ik er vanuit dat de branches zich houden aan de aanvullende adviezen zoals het RIVM deze geeft.’’

Het RIVM heeft algemene hygiënerichtlijnen en de hygiënerichtlijn voor kampeergelegenheden, jachthavens en groepsaccommodaties. De punten hieronder zijn de minimale eisen die worden gesteld. 

• Beperk het aantal personen in de was-, douche- en/of toiletruimtes, zodat bezoekers altijd 1,5 meter afstand kunnen houden. Laat bezoekers met onderling 1.5 meter afstand buiten wachten. • Intensiveer de schoonmaak van toiletten, was- en douchevoorzieningen, minimaal meerdere keren per dag en zorg voor regelmatige controle op de (hygiëne)omstandigheden in de sanitaire voorzieningen. • Zorg voor voldoende (hand)zeep voor de bezoekers en papieren handdoekjes in de was-, douche- en/of toiletruimtes. • Zorg dat de medewerkers over eigen toiletten/omkleedruimtes etc. beschikken met goede mogelijkheden tot onderling afstand houden en toepassen hygiënemaatregelen. • Ventileer of lucht ruimtes zo vaak als mogelijk. Bijvoorbeeld door de ramen en/of deuren open te zetten of het gebruik van mechanische ventilatie.
 

IMG_8291 Compagnie Enkhuizen IMG_8291 Compagnie Enkhuizen