HISWA AMSTERDAM BOAT SHOW STOPT NA 65 EDITIES

Watersportbeurs gedwongen met pensioen

AMSTERDAM- Na 65 edities komt er een einde aan de HISWA Amsterdam Boat Show. De bekende watersportbeurs gaat gedwongen met pensioen. De RAI Amsterdam wil als organisator het nieuws nog niet bevestigen. ’’We willen dit zorgvuldig communiceren,’’ aldus Eline Deijs, directeur marketing & digital. ’’En komen hierover volgende week met een bericht.’’

De afgelopen 65e editie van de HISWA Amsterdam Boat Show had een feest moet worden, maar werd overschaduwd door de uitbraak van het corona-virus. Na twee dagen werd de beurs gestaakt. Dat dit meteen het einde zou betekenen van de bekendste watersportbeurs van ons land, is uiteraard spijtig.

Uit informatie bekend bij Watersport-TV blijkt dat de RAI Amsterdam een dezer dagen de exposanten zal informeren over het stoppen van de HISWA.

Dit besluit komt niet helemaal als een verrassing. Al jaren stond het aantal bezoekers onder druk, werd er tevergeefs  geprobeerd om het roer om te gooien, maar leek dat vooral een traditie en een publieksbeurs in de RAI in stand werd gehouden.

Watersport-TV heeft de RAI Amsterdam om een reactie gevraagd. Eline Deijs, directeur marketing & digital, laat weten dat eind volgende week over de HISWA gecommuniceerd zal worden. ‘’We willen dit zorgvuldig doen en willen het daarom op dit moment niet bevestigen.’’

In 2015 werd door de organisatoren van de twee grootste Nederlandse watersportbeurzen, HISWA en HISWA te water, een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van één gecombineerd evenement. Ondanks dat deze wens vooral bij exposanten leefden, is het tot een combinatiebeurs nooit gekomen. 

Met het einde van de HISWA Amsterdam Boat Show zijn in Nederland nog twee watersportbeurzen over. Boot Holland in Leeuwarden en de HISWA te water, die normaliter in Lelystad wordt gehouden, maar door de corona-uitbraak dit jaar niet doorgaat. Als alternatief is de organisatie bezig met een virtuele beurs.

20180307_133810 20180307_133810
20180307_134559 20180307_134559