HISWA ORGANISATIE KONDIGT ALSNOG EINDE BEURS AAN

''Watersportbranche vraagt om een sterk watersportevenement''

AMSTERDAM- De RAI Amsterdam, organisator van de HISWA Amsterdam Boat Show, heeft bevestigd dat de watersportbeurs na 65 edities stopt. Woensdagmiddag weigerde Eline Deijs, directeur marketing & digital dit nieuws tegenover Watersport-TV te  bevestigen. Woensdagavond kondigde de organisatie het einde van de HISWA alsnog aan op haar eigen site.

In een verklaring schrijft de organisatie: RAI Amsterdam heeft besloten te stoppen met het organiseren van de HISWA Amsterdam Boat Show. Al langer vraagt de watersportbranche om één sterk watersportevenement. Na jaren van gesprekken vinden we dat we gehoor moeten geven aan deze wens.  De HISWA Amsterdam Boat Show is een icoon in de watersport en we zijn er trots op dat we haar mochten organiseren.

De watersportwereld is de afgelopen jaren sterk veranderd. Zo is het bootbezit afgenomen, een trend waarvan verwacht wordt dat deze verder doorzet. Bijna 50% van de exposanten neemt deel aan zowel de HISWA Amsterdam Boat Show in RAI Amsterdam als de HISWA te Water in Lelystad. Velen geven aan dit als een te grote marketinginvestering te ervaren.

Ook wij zien de afgelopen jaren de verandering terug op de beursvloer met een gewijzigd aanbod en een dalende trend van het aantal bezoekers. Met het beëindigen van de HISWA Amsterdam Boat Show bieden we ruimte aan de HISWA te WATER, georganiseerd door HMM Exhibitions. Merkeigenaar van de beurzen Vereniging HISWA-RECRON steunt deze beslissing in het belang van de watersportbranche.

Graag bedanken we alle watersportbedrijven en watersporters die de HISWA Amsterdam Boat Show bezochten. Dankzij u was de HISWA Amsterdam Boat Show 65 edities lang de start van het watersportseizoen voor menig watersporter. Aldus de organisatie. 

 

Fotografie: Watersport-TV en HISWA RAI

IMG_6883 IMG_6883
1341-afe26dbded1faa9c5ad7b6c4a924f7ce 1341-afe26dbded1faa9c5ad7b6c4a924f7ce