Boottest Grand 750 Golden Line (video)

Vaarimpressie

THOLEN- Het aanbod aan luxe, kwalitatief goede RIB’s is bijna eindeloos, maar er zijn niet veel merken die een goede kwaliteit met fraai design paren aan een aangename prijs. Juist daar ligt een van de kernkwaliteiten van de Grand werf, waar al 40 jaar ervaring is met het maken van mooie snelle opblaasboten met harde bodem. Op de Zeeuwse wateren varen met de Grand 750 Golden Line.

 

Video Watersport-TV

Bij Grand weten ze wat mensen in een Rib zoeken. Ze willen zorgeloos varen, genieten van mooi weer en op mooie tochten veel vrienden mee kunnen nemen. Dus moeten de vaareigenschappen, de ruimte en het comfort goed geregeld zijn. Dat klopt allemaal bij deze Grand line. Het is de een na grootste van de Golden Line serie van deze werf. 

De Golden Line 750 is een mooie, verzorgde RIB van een merk dat al heel lang op de markt actief is. De boten zijn degelijk gebouwd naar Italiaans design en voldoen aan alle Europese standaarden. Voor het oog is het vooral een mooi gelijnde RIB, die bovendien in veel verschillende kleurencombinaties te krijgen is. De keuze is sowieso reuze bij Grand, tot de gelcoatkleur en de dikte van het materiaal van de tubes aan toe. De luchtkamers, deze boot heeft er vijf, zijn de achilleshiel van sommige RIB’s. Veel worden thermisch versmolten van Pvc. Grand gebruikt hypalon, een neopreen soort. Dit is absoluut het beste materiaal om tubes van te maken, want het is sterk, slijtvast en bestand tegen UV licht. Als je een boot in de zon legt, heb je namelijk altijd te maken met de schadelijke invloeden van UV. 

Stoer

Op het eerste gezicht is de geteste Golden Line 750 vooral een moderne, imposante RIB, met zwarte tubes, (optioneel) zwart gepoedercoate relingen op de boeg, een zwarte console en een fraaie zwarte skipaal achterop. Deze boot ziet er met zo weinig kleur enorm stoer uit en dat wordt nog eens versterkt door de zwarte Mercury Verado 250 pk aan de spiegel. Al met al is het een harmonieus geheel met moderne, strakke lijnen. Ook is het een boot waar je makkelijk een dag op kunt doorbrengen, want het comfort is werkelijk top. De indeling is tamelijk traditioneel. Achterop is een zwemtrap en de rondzit daarvoor maakt het extra gezellig. De banken zijn met vulstukken gemakkelijk om te bouwen tot zonnebed. Een andere, perfecte zonneplek vind je voorop. De bekleding van de banken is mooi verwerkt, ook in veel kleuren verkrijgbaar, zelfs in two tone. 

Herkenbaar aan skipaal

In het midden vind je de console, die is zo groot dat je hier optioneel een toilet in kwijt kunt. De stuurplek heeft een enorm dashboard en zoveel plek dat je er bijna een breedbeeld kleuren-tv kwijt zou kunnen. Hier is gekozen voor twee mooie Simrad schermen. Onder de stuurbank vind je een spoelbak en dat is handig als je de boot gebruikt om te picknicken of er mee uit vissen gaat. De stuurstoelen zelf zijn omklapbaar zodat je er een stasteun van kunt maken. Net voor de motor geeft de fraaie waterskipaal een eigen herkenbaar uiterlijk aan deze donkere RIB. Behalve dat je deze Golden line helemaal naar eigen smaak kleur kunt geven heb je ook nog een enorme lijst met opties om het helemaal jouw boot te maken. Denk daarbij aan een elektrische ankerlier, fraaie Seadeck vloerbekleding, een douche bij de spiegel etc. 

Vederlicht

De motorisering wordt verzorgd door Mercury, in dit geval hangt er een super fijne Verado V8 van 250 pk aan de spiegel. Als je de motor hebt gestart moet je twee keer luisteren of ie wel loopt, zo stil is ie. Maar als je het gas opentrekt gebeurt er echt wat. Dan hoor je het herkenbare V8 geluid wat nog het meest doet denken aan een oude Amerikaanse auto. Langzaam varend is een boot lekker stabiel, zodat je fijn kunt genieten van de omgeving en het gezelschap. Maar de Golden Line schreeuwt om op zijn staart getrapt te worden. Dan merk je hoe heerlijk het is om de golven soepeltjes te trotseren en de wind door je haren te voelen wapperen. Door de goede rompvorm snijdt deze Grand als een mes door de golven en dankzij hydraulische stuurbekrachtiging kun je vederlicht en haarscherp sturen. De top werd geklokt op 87 km/u. 

Mooi van dit merk is dat je een fijn product krijgt voor een aantrekkelijke prijs. Deze Grand 750 Golden biedt dik zeven en een halve meter degelijkheid met uitstekend comfort en heeft 250 paardenkrachten aan de spiegel. Toch is deze set helemaal compleet verkrijgbaar voor €81.950 en dat is een messcherpe prijs voor een boot met zoveel kwaliteiten. 

 

Technische gegevens: Grand Golden Line 750 de Luxe met Mercury F250

Lengte (m.)

7,50

Breedte (m.) 

2,85

Diepgang (m.)

60 cm

Waterverplaatsing (kg.)

950 ex motoren

Motor pk (kW)

200-300 pk

Vanaf-prijs (incl. btw)

Deze € 81.950 

Meer informatie: www.grandboats.nl (http://www.grandboats.nl )

Dealer: Beekman Watersport, Tholen

 



 

GRAND 750 GOLDEN LINE GRAND 750 GOLDEN LINE