LILIAN DE GEUS VERLAAT FRIESLAND MET GOEDE ENERGIE

Na geslaagd trainingskamp

SCHEVENINGEN- Windsurfster Lilian de Geus kijkt tevreden terug op het trainingskamp van afgelopen week. Voor de wereldkampioene vormden het IJsselmeer samen met de sloten en meren van Friesland het decor voor een multidisciplinaire trainingsweek in eigen land.

Tijdens de Friesland Tour werden zowel uren gemaakt op de fiets, de olympische RS:X plank als op de nieuwe iQFoil. Het materiaal waarop zowel tijdens het Wereldkampioenschap in eigen land in 2022 als op de Olympische Spelen van 2024 gevaren wordt. “Het was echt een hele goede en leuke week. Het was goed om weer op de RS:X te staan en uitgedaagd te worden. Niet alleen door de mannen (Badloe en Hoekstra red.) maar ook zeker door de omstandigheden. Er was voldoende wind de afgelopen dagen. Daarnaast zorgt de afwisseling met het fietsen en de nieuwe iQFoil voor een goede energie. Na de afgelopen maanden vooral in Scheveningen gevaren te hebben is het heerlijk om even een andere omgeving te hebben.”

iQFoil spectaculair
De Geus beschikt, net als de andere windsurfers, sinds enkele weken over het nieuwe iQFoil materiaal voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. En naar tevredenheid. De Geus: “Het blijft super spectaculair. We leren nog iedere dag nieuwe dingen. Het materiaal komt letterlijk vers uit de doos. Het is voor iedereen nieuw en we moeten allemaal nog wennen. Gelukkig kunnen we elkaar daarbij helpen. Daardoor worden we nu iedere dag ook nog echt beter. Dat we met elkaar en met de jonge talenten van de jeugdacademie van het Watersportverbond kunnen trainen is super.”

De Geus niet alleen in Friesland
De Geus trainden in Friesland samen met de wereldkampioen RS:X bij de mannen: Kiran Badloe, Sil Hoekstra en de jeugdacademie van het Watersportverbond. Daarnaast sloot op de fiets onder andere Finn-zeiler Nicholas Heiner aan. Het trainingskamp vond plaats onder begeleiding van De Geus haar coaches: Jacco Koops en Casper Bouman; talentcoach Matthieu Koops en met de ondersteuning van onder andere Theo Souren, één van de vrijwilligers van het Watersportverbond.

geus 2 geus 2