MOBACH VLET 'EVELINE' IS EEN LUST VOOR HET OOG

Nieuwe schipper gezocht voor deze 'dame''

’Eveline’ is een hele mooie Mobach vlet van 8,20 meter die in 1984 gebouwd is. De hele historie van de vlet is bekend. De huidige tweede eigenaar heeft de vlet sinds 1986 in zijn bezit. Sindsdien heeft deze dame ’s zomers altijd in haar eigen botenhuis gelegen. Wegens verhuizing is ’Eveline’ nu beschikbaar voor een derde eigenaar.

De 50 pk BMW diesel heeft geen enkele moeite met de massa van de degelijke bouw van de vlet en draait gemoedelijk op lage toeren terwijl ’Eveline’ gracieus door het water glijdt. De motor heeft veel reserve over en het is gemakkelijk voor te stellen dat deze vlet een zware sleep aan haar sleepbeting meeneemt. Het driecilinder dieselblok is zichtbaar door de glazen ruiten met koperen spijlen van de koekoek maar doet zijn werk toch vooral op de achtergrond. 

Achterin de vlet bevindt zich zowel aan bakboord als aan stuurboord een bank met dwars daarvoor de stuurbank waarin de demontabele sleepbeting is geplaatst, alles in prachtig gelakt teakhout en met zitkussens. Een losse stuurstoel in stijl is eveneens aanwezig. Op de stuurstand zijn de instrumenten en de schakelaars met aparte koperen betekenis aanduiding gemonteerd. Voorin de vlet is een royale U-bank met bijbehorende kussens. De vlet beschikt over bergruimte onder het achterdek, de achterbanken en voorin.

De prachtige constructie van de romp met koper geklonken planken, spanten en stringers is volledig zichtbaar en een lust voor het oog. De gehele vloer van de vlet bestaat uit teakhouten blokroosters. Het voor- en achterdek zijn uiteraard ook van teak en al het beslag is van koper. Het roer wordt beschermd door koperen beugels en op het achterdek staat nog een koperen beugel voor de sleeplijn.

De gehele vlet verkeert in een zeer goede staat van onderhoud met mooi lakwerk en een soepel draaiende motor. ’Eveline’ wordt nu wegens verhuizing zeer aantrekkelijk geprijsd aangeboden, een unieke kans om een authentieke vlet aan te schaffen.

 

Volledig teakhouten Mobach vlet

Teakhouten rondspant romp met teak dekken

Lengte 8,20 meter

Breedte 2,60 meter

Doorvaarthoogte ca. 1,10 meter

Diepgang 0,60 meter

Waterverplaatsing 2.500 kg

Hydraulische besturing

Blauwe zitkussens

50 pk 3 cilinder BMW Marine dieselmotor met ca. 1.100 draaiuren

60 liter brandstoftank

Toerenteller

Temperatuurmeter

Voltmeter

Accu

Dynamo

Bilgepomp

Omvormer naar 220 Volt

Navigatielampen van koper

Buiskap met achterzeil

Demontabele zwemtrap

Losse stuurstoel aanwezig

Recentelijke grote beurt motor gehad.

 

Stuur bij interesse een mail naar wea.ten.berge@hetnet.nl (mailto:wea.ten.berge@hetnet.nl)

vlet 4 vlet 4
vlet 1 vlet 1
vlet 2 vlet 2
vlet 3 vlet 3