DE REBEL 580 IS EEN BEETJE ONGEWONE BOOT

Boottest van een Pontonboot

De Rebel 580 is een beetje ongewone boot. In de USA enorm populair, in ons land kijken we er altijd een beetje vreemd tegenaan. Maar dat is onterecht. Pontonboten, of zoals ze in het thuisland Amerika zeggen Pontoon boats, zijn enorm comfortabel, ruim en heel goed betaalbaar. Value for money zeggen ze dan.

Tekst Epco Ongering

Video Watersport-TV

Dit is de Rebel 580. Rebel omdat het een beetje een rebelse boot is en 580 geeft de lengte aan. Er zijn ook Rebel modellen van 4 meter 50 en 7 meter 50 lang, dit is dus de middenmaat. Mocht je extra drijfvermogen willen, dan is een extra tube in het middel als optie verkrijgbaar.

De twee drijvers en het frame zijn van aluminium en de vloer is van kunststof. Bij veel andere merken is deze van underlayment hout met vinyl afgeplakt en je weet het, hout betekent onderhoud en kan gaan rotten. Daar heb je hier geen last van. De bedrading is heel netjes verwerkt. Ze lopen door buizen onder de vloer en daardoor heb je veel minder last van storingen.

Het zijn echte comfortboten met de uitstraling van een Amerikaanse huiskamer. Alles draait om lekker zittende banken, ruimte om je heen en plek om de drankjes koel en onder handbereik te hebben. Voorin vind je In de voorpunt standaard twee schuine rugleuningen zodat je relaxt in de zon kunt zitten.

De stuurplek is duidelijk voor de baas. Je zit op een troon en hebt duidelijk de leiding. Het dashboard is simpel, maar doeltreffend. En je merkt al heel snel dat je met zo’n lichte boot makkelijk snelheid maakt. De boot zal niet steigeren, gaat soepel door de bochten en is verrassend gemakkelijk te varen.

Aan boord kun je een klein feestje geven en de anderhalve meter regel is met zoveel ruimte om amper zes meter ook geen probleem. Leuk is dat je vier toegangsdeuren hebt zodat je ook makkelijk op en afstapt. En achterop is een zwemtrap want dit is een echte boot om vanaf te duiken.

Motorisering is mogelijk tot 90 pk. Daarmee vaar je dik 50 km/u. Hier is een Mercury van 40pk aan gehangen en daarmee kom je mooi in plané. Ook bochten zijn geen probleem

Dit is echt een boot voor party animals, mensen met veel vrienden die samen een varend feestje willen geven in de zon. Het is een model met een overdaad aan ruimte en comfort, maar vrijwel zonder onderhoudszorgen.

De prijs van deze Rebel 580 begint bij €16.475, exclusief de motor, die kost een kleine 7 duizend euro. Helemaal compleet vaar je met deze snel varende fijne feestboot weg voor minder dan de prijs van een goedkope vijf meter sloep.

Technische gegevens: Rebel 580

Lengte (m.)

5,80

Breedte (m.)

2,28

Diepgang (m.)

80 cm

Waterverplaatsing (kg.)

950 ex motor

Motor pk (kW)

25-90 pk

Vanaf-prijs (incl. btw)

16,475 ex motor, compleet ca. €25.000

Meer informatie: Beekman Watersport