GROOTSTE SLOEPGETUIGDE ZEILJACHT TER WERELD

De sensationele APEX 850 van Royal Huisman en Malcolm McKeon

VOLLENHOVE- Royal Huisman onthult vandaag het grootste sloepgetuigde zeiljacht ter wereld: de APEX 850. Het concept is het resultaat van een samenwerkingsverband van de werf uit Vollenhove met de befaamde superjachtontwerper Malcolm McKeon.

VIDEO interview ontwerper (https://vimeo.com/456228200/b31c42bbb3)

Boven de slanke en krachtige 85m romp van APEX torent een 107m hoge mast, die de ‘skyline’ zal bepalen van elke haven in de wereld waar dit jacht aanlegt. Het adembenemende minimalisme in elk aspect van dit extreme McKeon-ontwerp benadrukt zowel de elegantie als het krachtige potentieel van deze indrukwekkende ‘maritieme windhond’. Zelfs de glazen opbouw, die een gastencockpit en luxueuze salon van zo’n 200m2 omsluit, lijkt amper aanwezig – een ingetogen en bijna etherisch element.

Het design, het scheepsbouwkundig ontwerp en de engineering voor APEX 850 zijn volledig uitgewerkt. Technische uitdagingen zijn al onderkend en aangepakt; mogelijkheden voor optimalisering zijn al onderzocht en meegenomen. Het concept vormt een uitzonderlijke kans voor een ambitieuze en creatieve eigenaar om het jacht een geheel eigen uitstraling te geven, terwijl de levertijd ongewoon snel is voor zo’n aantrekkelijk project dankzij het reeds verrichte voorwerk.

Sensationele ervaring

Malcolm McKeon zegt over het jacht: “Zeilen met de APEX 850 zal een sensationele ervaring zijn, met snelheden die onder de meeste omstandigheden de windsnelheid zullen overtreffen. Haar inschuifbare kiel, optimale gewichtsverdeling en beperkte hellingshoek zorgen voor stabiliteit, comfort en veiligheid voor iedereen aan boord. Het dubbele roer van APEX 850 garandeert een snelle reactietijd voor een ultieme stuurmanbeleving.”

Royal Huisman CEO Jan Timmerman voegt toe: “Twee van tien grootste zeiljachten van de wereld, ATHENA en SEA EAGLE II, zijn door Royal Huisman gebouwd en APEX 850 zou een passende derde worden – en met gemak het grootste jacht van dit markante drietal. Elk nieuw Royal Huisman jacht profiteert van het onderzoek, de innovaties en prestaties die voorgaande projecten opgeleverd hebben, waardoor het volgende project ons beste ooit wordt.”

 

Hoofdspecificaties
APEX 850: ‘s werelds grootste sloepgetuigde jacht
Totale lengte: 85 meter
Lengte waterlijn: 79 meter
Breedte: 15 meter
Diepgang: 8,5 - 5 meter
Accommodatie: 12 gasten en 14 bemanningsleden
Scheepsarchitect: Malcolm McKeon Yacht Design  
Interieurontwerp: De keuze is voor de toekomstige eigenaar          
Werf: Royal Huisman            
Rompmateriaal: Aluminium
Mast en zeilbediening: Carbon mast, giek en geïntegreerd zeilbedieningssysteem door Rondal
Zeiloppervlak: 3200 m2 (aan de wind) - 4700 m2 (voor de wind)
Doorvaarthoogte: 107 meter
 

Huisman 3 Huisman 3
Huisman 1 Huisman 1
Huisman 4 Huisman 4
Huisman 5 Huisman 5
Huisman 6 Huisman 6
Huisman 7 Huisman 7
Huisman 2 Huisman 2