ROYAL HUISMAN TERUG NAAR DE BRON

Met bouw van het grootste sportvisjacht ter wereld

VOLLENHOVE- Royal Huisman heeft opdracht gekregen voor de bouw van het grootste sportvisjacht ter wereld. Dit uitzonderlijke ’hogesnelheids-motorjacht, ontworpen door de befaamde Vripack Design Studio, biedt ruimte aan zes dekken en zal 52 meter lang worden.

‘Terug naar de bron’, dat vat dit nieuwe project voor Royal Huisman heel goed samen. Het bouwen van vaartuigen voor plaatselijke vissers was decennialang de kernactiviteit van Royal Huisman na de oprichting van de werf in 1884. Het erfgoed van Vripack sinds 1961 heeft grote overeenkomsten, met een reeks ontwerpen voor sportvisjachten en vissersboten die in de loop der jaren ontwikkeld zijn. Een mooie synergie qua geschiedenis en een gezamenlijke passie om unieke en innovatieve jachten te bouwen: dat is de basis voor deze nieuwe opdracht, die verstrekt werd door een cliënt met een enorm enthousiasme voor zeevissen – dit project gaat een ware ode aan uitmuntendheid worden.
STATE-OF-ART
Het exterieur- en het interieurontwerp zijn van de hand van Vripack Studio, die het zeer imposante ontwerp een doordachte basis geeft met hun state-of-the-art scheepsarchitectuur. De ontwikkeling van de belangrijkste aspecten is in volle gang en alle hoofdcomponenten van dit sportvisjacht, door Royal Huisman “Project 406” genoemd, zullen worden gerealiseerd in nauwe samenwerking met de ontwerpstudio, en worden geproduceerd op de werf in Vollenhove.
 Bart M. Bouwhuis, Creatief Directeur van Vripack, licht toe: “Dit is een echte sportvisser, ontworpen voor een Cliënt die sportvissen erg serieus neemt. We hebben alle facetten van het ontwerp uitgevoerd en dankzij onze expertise op het gebied van scheepsbouwkunde hoefden we geen compromissen te sluiten. Als de grootste sportvisser ter wereld, zal deze aluminium constructie technisch gezien enorm uitdagend zijn. We zijn daarom echt verheugd om samen te werken met een scheepswerf van wereldklasse zoals Royal Huisman, om deze iconische creatie tot leven te brengen.”

Brett Noble, Partner van Bush & Noble, zegt: “Het is echt een eer voor Bush & Noble om betrokken te zijn bij zo’n iconisch project voor een ervaren jachteigenaar. De opdracht om het grootste echte sportvisjacht ooit te bouwen, van de hoogste kwaliteit, maakt de ervaring nog grootser. Ik ben meer dan twintig jaar geleden mijn jachtcarrière begonnen met het bouwen van luxe sportvisjachten. Het is een uniek voorrecht om nu betrokken te zijn met ’s werelds grootste echte sportvisjacht.

NIEUWE OPDRACHTEN
Royal Huisman’s CEO Jan Timmerman: “Het is geweldig dat de aanstaande tewaterlating van het spectaculaire motorjacht Phi gevolgd zal worden door dit imposante sportvisjacht. Ondanks deze tijden van Covid-19 beperkingen zijn we er in geslaagd om twee nieuwe opdrachten voor nieuwbouwprojecten te krijgen en hebben nu vier projecten in aanbouw, in combinatie met meerdere Huisfit- en herbouwprojecten. Stuk voor stuk unieke jachten, en daarom met recht ‘echte’ Royal Huisman projecten. De werf in Vollenhove blijft een ‘thuishaven voor de beste zeiljachten van de wereld’ en we kijken er naar uit om ook een ‘thuishaven voor de beste motorjachten van de wereld’ te worden – Project 406 is daarvoor de perfecte aanvulling.”
 

unnamed unnamed