Koken aan boord...Poisson Cru

Met Anneke Sips

Poisson cru betekent letterlijk ’rauwe vis’ en dat is het dan ook. Bij de klassieke versie is de vis eerst kort in limoen gedrenkt. Daarna afgespoeld en vervolgens gemarineerd in kokosmelk. Er bestaan echter veel varianten. Zo is Javasien gemengd met wat ketjap. Vietnamien met rode zoete Vietnameese saus. Au Limon met alleen limoen. Indien met een beetje kerriemarinade. Ahi Poke is de Hawaiaanse variant met sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes. Anneke Sips heeft ditmaal voorde klassieke Poisson cru gekozen. Hoe je die maakt, vertelt ze in de video.

Benodigdheden:  1  moot rode  tonijn,  Limoensap, 1/2  komkommer, 2 tomaten  en  1/2  blik kokosmelk. Snijd  de  tonijn  in  blokjes, formaat dobbelsteen. Overgiet met limoensap  en  laat het  even  staan  in  de koelkast. Snijd  ondertussen  de tomaat  en  komkommer in kleine  stukjes  en  meng met de  stukjes tonijn  en de  kokosmelk.  Serveer met stokbrood.