MAIDENTRIP VLOGGER KEES ''HET WAS BEST SPANNEND''

Motorschip van Tholen naar thuishaven in Dordrecht gevaren

DORDRECHT- Watersport-TV vlogger Kees Aantjes heeft zijn maidentrip met zijn onlangs aangeschafte motorschip achter de rug. Direct aan het begin van het nieuwe jaar heeft hij zijn nieuwe varende onderkomen van Tholen naar Dordrecht gevaren.

De trossen waren in Tholen amper los, toen het eerste probleem zich al voordeed. ‘’We bleken even buiten de haven op een ondiepte te zijn gevaren en ineens muurvast te liggen,’’ aldus de altijd vrolijke Kees die nog redelijk onervaren is als watersporter. Twee weken geleden werd het motorschip in Tholen technisch gekeurd en nu was het tijd om naar de nieuwe thuishaven in Dordrecht te varen. ‘’Met  mijn brandweerwagen, mijn ouders en vriend Merijn zijn we naar de vertrekhaven gereden. Dat mijn moeder erbij kon zijn, was best bijzonder voor mij. Ze is ziek en heeft net allerlei chemokuren gehad.

Uitgezwaaid

Na ondertekening van het definitieve koopcontract, uitgezwaaid door mijn ouders op de kade, hebben we los gegooid. Ik schat dat we net tweehonderd meter hadden gevaren toen het al mis ging. We voeren op een smaller gedeelte en ik wilde nog wat oefenen met manoeuvreren  voordat wij het groter water op zouden gaan. Plotseling zaten we muurvast. Rijkswaterstaat gebeld, maar daar kreeg ik  te horen dat ze ons niet konden helpen omdat er geen acuut gevaar was. Uiteindelijk wisten wij achteruit varend weer los te komen. Anders hadden we een sleepbedrijf moeten bellen. De eerste sluis, de Volkerak, was best spannend omdat er een groot vrachtschip ook in de sportsluis moest afmeren en wij volop in het schroefwater zaten. Gelukkig ging dat allemaal goed. Ook bij het uitvaren van de sluis.

Spookstadje

De eerste bestemming was Willemstad, dat veel weg had van een spookstadje. Zo stil was het. Ik had bij de supermarkt pizza gehaald met de bedoeling die in de oven aan boord op te warmen. Maar direct sloegen alle stoppen door. Terug naar de supermarkt om ander eten te halen, maar helaas bleek de Jumbo gesloten. Merijn is in Willemstad van boord gegaan en met mijn hond Chiko heb ik voor het eerst aan boord overnacht. De volgende dag is mijn vader, die zelf ook een boot heeft, aan boord gekomen en zijn we samen naar Dordrecht gevaren.  Op het Hollands Diep was het wel behoorlijk koud, het was rond het vriespunt. Vanaf de fly-bridge heb je geweldig zicht  en ik had daar echt een King of the world gevoel.  Vlak voor de thuishaven hebben we de dieseltanks volgegooid…400 liter brandstof…heb ik voorlopig genoeg en is mijn portemonnee weer leeg. Het aanleggen etc verliep geheel volgens plan,’’ aldus Kees die de komende dagen druk zal zijn met verhuizen. Zijn huis dat hij heeft verkocht moet leeggehaald worden. Vanaf vrijdag is hij bootbewoner.

De nieuwe vlog over de maidentrip zal vermoedelijk vanaf komend weekeinde te zien zijn op Watersport-TV. Wil je vlog aankoopkeuring bekijken? Klik HIER! (https://www.youtube.com/watch?v=a3X1i7OXLMU&feature=emb_logo)

unnamed.jpg 4 unnamed.jpg 4
unnamed.jpg 7 unnamed.jpg 7
unnamed.jpg 6 unnamed.jpg 6
unnamed.jpg 5 unnamed.jpg 5
unnamed unnamed
unnamed.jpg 3 unnamed.jpg 3