ALLIANZ NIEUWE HOOFDSPONSOR WATERSPORTVERBOND

Motto partnership: The Future is Water

SCHEVENINGEN- Allianz wordt, zoals Watersport-TV al eerder onthulde, de nieuwe hoofdsponsor van het Watersportverbond. Met de verzekeraar, die ook sponsor is geworden van het International Olympisch comité (IOC) is een overeenkomst getekend tot en met de Olympische Spelen in 2028.

Het Watersportverbond wil de sponsoroverkomst tegenover Watersport-TV niet bevestigen. Volgende week woensdag is een online persbijeenkomst gepland waar de nieuwe sponsor officieel bekend wordt gemaakt. 

Het Watersportverbond, zorgt er samen met haar leden en partners voor dat Nederlanders veilig, succesvol en met veel plezier het water op kunnen gaan. Deze ambitieuze doelstelling zal het Watersportverbond dankzij het nieuwe partnership met Allianz nog beter kunnen waarmaken. 

The Future is Water
De synergie tussen de twee partners met betrekking tot bovenstaande doelstellingen komt tot uitdrukking met het motto van het partnership: ‘The Future is Water’. Hiermee bundelen het Watersportverbond, Allianz en sportevenementenorganisator TIG Sports de krachten richting de toekomst. Topsport, breedtesport, events, educatie, duurzaamheid en innovatie zijn de belangrijkste thema’s.

Hoeveel geld er met deze sponsorovereenkomst is gemoeid, is niet bekend. Dat het om vele miljoenen euro’s per jaar gaat, is wel duidelijk.

De focus van de nieuwe sponsor ligt niet alleen op het topzeilen, ondersteuning van de kern- en talentenploegen, maar ook op de breedte watersport. Dus ook de recreatieve watersporter/ bootbezitter profiteert er op een of andere manier van mee.

Er zijn meerdere redenen voor Allianz om ook met het Nederlands watersportverbond in zee te gaan. Allereerst spreekt het positieve imago van de zeilsport/watersport de multinationaal aan. Daarnaast zijn de oranje-zeilers en surfers al vele jaren internationaal zeer succesvol. Niet onbelangrijk zijn initiatieven als Optimist on Tour waarmee jongeren op een laagdrempelige manier in contact worden gebracht met de zeilsport. 

Allianz wil mensen en hun ambities stimuleren. ’’We kiezen ervoor om samen te werken met organisaties die onze passie en waarden delen. We geloven in partners voor een gezonde, inclusieve en duurzame samenleving,’’ zo valt te lezen op de site van de verzekeraar.

Allianz zal naar alle waarschijnlijkheid ook de naamdrager worden van wat nu nog de Medemblik Regatta heet. Het grootste internationale zeilevenement in Nederland, staat gepland van 2 tot en met 13 juni en droeg eerder de naam van eerdere sponsors van het Watersportverbond, waaronder Delta Lloyd.

 

Foto Watersport-TV

 

Allianz donkerblauw Allianz donkerblauw