WATERSCHATTEN...mini-docu over chartervaart

In opdracht van de Belangenvereniging Beroeps Zeilschippers (BBZ) is de mini-docu ‘Waterschatten’ gemaakt. In vijf minuten laat de video zien waarom de schepen, de vakmensen van schippers tot zeilmakers en het Nederlandse water, uniek en zijn echte waterschatten zijn.

Bekijk de docu en klik HIER! (https://www.youtube.com/watch?v=wsSRE0De9MM&t=5s)

De video is een vooruitblik op het symposium dat op 4 maart wordt gehouden. Het symposium is bedoeld om een aantal van de overheidsinitiatieven die de vloot verder moeten helpen in de schijnwerper te zetten en te bespreken. De chartervaart is een niche-markt en daardoor vaak niet in beeld bij de beleidsmakers.

Het runnen van een schip is als een groot bedrijf en bepaald geen sinecure. Je moet van alle markten thuis zijn, de handen uit de mouwen kunnen steken en overzicht kunnen houden. Ook de overheid eist veel van je en niet alleen vanwege de financiële administratie maar ook vanwege alle regeltjes, certificaten en keuren. 

Door corona en het niet kunnen varen met betaalde opstappers zit de chartervaart in zwaar weer. ‘Waterschatten’ geeft een uniek beeld van de beroepsvaart.

IMG_8316 IMG_8316
IMG_8311 IMG_8311