WATERSPORTBRANCHE KIJKT UIT NAAR HISWA TE WATER 

Nieuwe indeling van Bataviahaven met pier 

LELYSTAD-  De watersportbranche heeft weer behoefte aan persoonlijk contact met watersporters. Door de Covid pandemie gaat veel op dit moment online en worden de beurzen zoals de Hiswa te Water door zowel exposanten als watersportliefhebbers zichtbaar gemist.  

’’Het is niet uitgesloten dat de Hiswa te Water in september de eerste beurs is die weer gehouden kan worden,’’ aldus directeur Arjen Rahusen die met zijn team alweer volop met de voorbereidingen bezig is.  

Een nieuw sprankelend logo symboliseert de koers die staat voor vernieuwend en is terug te zien in onder meer de indeling van de Batavia Haven. Ook daar is weer aan gesleuteld. Een artist impression geeft een mooi beeld hoe het er straks uit gaat zien. Met nog meer boten in het water, paviljoens en stands en gezelligheid op de kades.  

’’We gaan voor het eerst de haven pier bij de beurs betrekken. Die extra gecreëerde ruimte gaan we gebruiken voor sloepen, motorboten, multi-hulls, maar ook voor grote jachten. Aan de pier komt de driemaster De Stedemaeght te liggen, als een drijvend VIP-restaurant. Tijdens de laatste beurs hebben we gemerkt dat er behoefte is aan een plekje waar bezoekers, maar ook exposanten met relaties even rustig kunnen zitten.’’ 

Face to face

Bijna dagelijks heeft de Hiswa te Water organisatie contact met de watersportbranche. ’’Wat we van exposanten horen is dat nu bijna alles online gaat en het face to face contact wordt gemist. De exposanten hebben behoefte aan een beurs waar ze hun primeurs in het ‘echt’ kunnen laten zien in plaats van virtueel. We zien ook nieuwe gezichten: bedrijven die voorheen op de ‘droge’ Hiswa stonden maar nu die niet meer wordt gehouden, voor de Hiswa te water kiezen.’’

De Covid pandemie met alle bijkomende gevolgen blijft vooralsnog onvoorspelbaar. Mocht de Hiswa te water onverhoopt toch niet kunnen doorgaan, dan ontvangen de exposanten -  net als tijdens afgelopen gecancelde editie - het inleggeld volledig terug.  Deze toezegging werkt drempelverlagend, zo blijkt uit de boekingen die al binnen zijn. 

’’We hebben weer verschillende mogelijkheden om deel te nemen, zoals op de boulevard, de kades, op een platform, met een boot in de haven of met een stand in de entreetent.’’

De Hiswa te Water wordt gehouden van 1 tot en met 5 september 2021 in de Batavia Haven in Lelystad. Voor meer informatie: Hiswa te water (http://www.hiswatewater.nl)

Hiswa te water Hiswa te water
Hiswa-te-water-logo-696x274 Hiswa-te-water-logo-696x274