ORANGE NAUTICAL SERVICES STOPT NOODGEDWONGEN

Verhuurder loods en terrein zegt contract na 16 jaar op

ZAANDAM- Na ruim 16 jaar beëindigt Orange Nautical Services B.V. haar activiteiten. Reden voor deze bedrijfsbeëindiging is dat de verhuurder van de 8.300m2 grote loods en het omliggende kadeterrein het contract met Orange Nautical services (ONS) heeft opgezegd. De eigenaresse, in Nederland vertegenwoordigd door Mileway en M7, wil het gehuurde renoveren en opnieuw op de markt brengen. 

’’Mijn onderzoek naar mogelijkheden en diverse inspanningen om de activiteiten van ons elders in de regio voort te zetten zijn helaas niet geslaagd. Voor het komende vaarseizoen wordt het opgedragen onderhoud aan de gestalde schepen als vanouds netjes door het team van ons afgemaakt. We blijven ons er tot en met de laatste oplevering voor inzetten u zo goed mogelijk te bedienen,’’ aldus Maurits Zeinstra, eigenaar van Orange Nautical Services.

Geen plek meer
”Wat dit voorjaar anders is, is dat wij het stallingseizoen niet kunnen verlengen en een ieder verzoeken zijn/ haar schip en of andere gestalde objecten vóór 15 mei 2021 op te halen. Komend winterseizoen kunnen we onze klanten helaas geen stallingplek op het vertrouwde adres in Zaandam bieden.’’

In de stalling staan jaarlijks zo’n 200 schepen. Met de verhuurder van het pand en terrein had Zeinstra een overeenkomst die stilzwijgend werd verlengd met telkens een looptijd van 5 jaar. Binnenkort zou het contract verlengd moeten worden, maar dat is nu eenzijdig op gezegd door de verhuurder.
 ”Voor onze werknemers wordt naar een passende oplossing gezocht. Zelf ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de nautische sector. Vanaf 1 mei 2021 zullen onze activiteiten tot een minimum worden beperkt en ligt de focus op een correcte operationele afhandeling van zaken. Wij zijn trots op hetgeen wij met elkaar hebben bereikt en kijken met genoegen terug op vele mooie momenten en bijzondere relaties.’’

Foto Orange Nautical Services

ONS-2xFeadship ONS-2xFeadship