VESPER CORTEX V1 VHF RADIO-SOTDMA SMARTAIS

Marifoon opnieuw bedacht

WORMERVEER- Cortex is ’s-werelds eerste marifoon met hoge snelheid SO-TDMA AIS transpondertechnologie, waardoor de boot goed zichtbaar is voor anderen. Een ingebouwde koerssensor vertelt andere schepen de richting.

Bekijk video en klik Hier! (https://www.youtube.com/watch?v=EYUjO0jVg2M&t=5s)

Cortex berekent continu het risico op botsingen en waarschuwt de gebruiker met gesproken waarschuwingen. Directe oproepen (DSC) starten met andere schepen door eenvoudig op het schip op het touchscreen van de handset te tikken. Druk op de PTT (Push-To-Talk) knop om snel een ander vaartuig op te roepen als elke seconde telt.

Bewaking
Cortex combineert ingebouwde sensoren, externe sensoringangen en NMEA 2000 connectiviteit met gratis basisbewaking. Met cloud connectiviteit kan men tweemaal per dag updates bekijken op de smartphone van; vermogen, locatie, wind, diepte, bilge-sensoren, temperatuur en meer. Het Cortex Monitor Premium abonnement ontgrendelt realtime scheepvaartstatus, directe waarschuwingen en toestelbesturing zoals koelkasten, ijsmakers, verlichting of verwarming.

Ankerwacht 
Door de positie en koers te combineren, bepaalt Cortex of het anker sleept. Als de boot buiten de ingestelde zwenkradius beweegt, klinkt het alarm op Cortex handsets, verbonden luidspreker en de smartphone. 

Het voordeel van smartAIS
SmartAIS waarschuwt proactief voor mogelijke botsingen, slepen van het anker en man overboord situaties. SmartAIS verbruikt zeer weinig stroom en waarschuwt continu, zelfs als de kaartplotter of smartphone uit staan.

Handset
Er kunnen maximaal 10 handsets aan het basisstation gekoppeld worden. Éénhandsbediening door het innovatieve klikwiel en speciale knoppen. De ingebouwde luidspreker levert met de krachtige 85 dBA een kristalhelder geluid.

Voor meer informatie: Technautic (https://www.technautic.nl/product/00450218-vesper-cortex-v1-vhf-radio-sotdma-smartais)

 

00450218_01 00450218_01