EVA MEIJER WINT 10.000 EURO MET ELEKTRISCHE CIRCULAIRE SLOEP

Totaalproject met bestaande en nieuwe technologieën

HEEG - Eva Meijer van Hoora Watersport in Heeg heeft met haar idee voor een elektrische circulaire sloep, de ‘Hoora 3.0,’ de eerste prijs en een stimuleringsbijdrage van € 10.000 gewonnen.

Ondernemers uit de Gastvrijheidssector in Friesland gingen afgelopen najaar aan de slag  met circulair denken & doen door deel te nemen aan een CIRCO track. De circulaire plannen en projecten – voortgekomen uit deze training – zijn door een jury beoordeeld.

De jury was het er unaniem over eens dat het idee van Eva Meijer het meest circulaire concept is. Het is een totaalproject wat op een slimme manier gebruik maakt van bestaande en nieuwe technologieën en daarbij grondstofstromen sluit en nieuwe werkgelegenheid brengt. Daarbij vindt de jury het zeer aansprekend dat deze case sterk inzet op het voor Friesland zo belangrijke watersport sector concreet te verduurzamen.

De CIRCO track is onderdeel van een landelijke methodiek om ondernemers en creatieve professionals te ondersteunen bij het  (her-) ontwerpen van  producten, diensten en businessmodellen  om daarmee daadwerkelijk circulair te ondernemen.

De jury bestond uit Avine Fokkens-Kelder, John Vernooij (vz. Vereniging Circulair Friesland), Gerard Kremer (vz Toerisme Alliantie Friesland), Tom Evers (CIRCO).

Meer informatie over de CIRCO track kunt u vinden op www.taf.frl (http://www.taf.frl) of www.circulairfriesland.frl (http://www.circulairfriesland.frl).

Circo finals (003) Circo finals (003)
HOORA-Pitchboard-0121 (003) HOORA-Pitchboard-0121 (003)