Vaarwel Koning Winter...we willen weer varen!

Tijd om aan de voorjaarsklussen te beginnen

MONNICKENDAM- Met temperaturen in het vooruitzicht die aan de Lente doen denken is het nauwelijks meer voor te stellen dat we afgelopen weekeinde nog met elkaar op de schaats stonden of aan het ijszeilen waren. 

Gelukkig is de winterse herinnering op allerlei manieren vastgelegd en wie dat wil kan via allerlei filmpjes en foto’s terugblikken op een paar onvergetelijke dagen. Watersport-TV was vorige week vrijdag in Monnickendam waar op de Gouwzee een prima wind stond om te ijszeilen. Dat gebeurde veelal met oud-Hollandse schuiten. De uitnodiging van ijszeiler Ron Azier om een rondje mee te zeilen lieten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. De spectaculaire beelden van dit tochtje (https://www.youtube.com/watch?v=WiVjD7BAIzc&t=3s) over de hobbelige Gouwzee gingen via onze site en de diverse social mediakanalen direct viral. Bekijk de reportage over het ijszeilen en klik HIER! (https://www.youtube.com/watch?v=MKxt7bQHQi8&t=2s).

Nieuwe kriebels

Het ijs maakt inmiddels snel plaats voor water en zorgt voor nieuwe kriebels: het wordt tijd om de boten vaarklaar te gaan maken. Uit de berichten op social media blijkt dat velen uitkijken naar het nieuwe vaarseizoen. Bijna niet kunnen wachten. Na het  korte ijsvermaak weer iets leuks om naar uit te kijken.

We zien regelmatig allerlei onderhoudsvragen voorbijkomen, maar ook wat leuke vaarroutes zijn. Veel vragen worden beantwoord door verschillende experts in korte video’s die je kunt terugvinden op Watersport-TV, of via ons YouTube kanaal. Klik hier om te zoeken! (https://www.watersport-tv.nl/pg-31400-7-132814/pagina/zoeken.html). En kom je er niet uit? Stuur ons dan even een bericht via info@watersport-tv.nl (mailto:info@watersport-tv.nl).

Plannen maken

Wat zijn jouw vaarplannen? We zijn benieuwd en laat het ons weten. Het voorjaar van de crew van Watersport-TV zal in het teken staan van de opnames van diverse series, waaronder ’Holland Vaart’, ’Wonen op het water’, ’Vaarplezier’ en de eerste watersport real life serie ’Op de haven.’ Binnenkort onthullen we nog een primeur.

 

P1013203 P1013203
P1013150 P1013150
P1013186 P1013186
P1013161 P1013161