Finish The Ocean Europe in juni in Genua

Race tussen Europese steden start in mei vanuit Bretagne

GENUA- De eerste editie van The Ocean Race Europe zal in juni finishen in Genua, Italië. De historische maritieme stad is al de thuisbasis van The Grand Finale - de finish van de volgende editie van de zeilrace rond de wereld in 2022-23. Nu zal Genua ook gastheer zijn van The Ocean Race Europe.

”Met The Ocean Race Europe realiseren we een droom van velen - een race tussen Europese steden met betrokken fans en atleten die het buitengewone bereiken en tegelijkertijd veranderingen voor een gezondere planeet stimuleren”, aldus racevoorzitter Richard Brisius.

”We begrijpen het belang van teamwork, en collectief steunen we het werk van de EU voor Groene Transitie, digitalisering en eenheid. Onze vrienden en partners in Genua begrijpen ook heel goed hoe belangrijk het milieu is om de economie en het welzijn van mensen te ondersteunen. We kijken ernaar uit om samen te werken om van The Ocean Race Europe een succes te maken.”

”We zijn er trots op de inaugurele editie van The Ocean Race Europe te mogen hosten - het wordt ongetwijfeld ’het’ evenement van het offshore zeilcircuit van 2021”, aldus Marco Bucci, de burgemeester van Genua.

Middelpunt

”Genua zal in het middelpunt staan en de kans krijgen om haar tradities en ambities te vieren, op weg naar een toekomst van grote internationale evenementen. Genua kan het - onze geweldige faciliteiten zijn een perfecte locatie om evenementen van dit niveau te organiseren.

”Bovendien biedt de stad achter de kustinfrastructuur een uniek artistiek en toeristisch knooppunt, klaar om Italiaanse en internationale fans van onze sport te verwelkomen, die nu een gouden moment beleeft, zowel bij het publiek als in de media.”

De Ocean Race Europe staat open voor VO65 en IMOCA klasse jachten. De race start eind mei vanuit Bretagne, aan de Atlantische kust van Frankrijk, waarbij de teams in etappes naar de finish in Genua, Italië, racen in de derde week van juni. De overige iconische steden waar de race plaatsvindt, zullen om de beurt worden bekendgemaakt.

De VO65-vloot zal ook deelnemen aan het The Ocean Race Europe Prologue-evenement dat begin mei in de Baltische Zee van start gaat.

”Voor de VO65-teams markeren de Proloog en The Ocean Race Europe zelf het begin van onze reis naar The Ocean Race rond de wereld in 2022-23,” zegt Bouwe Bekking, een achtvoudig veteraan van The Ocean Race.

”Of we nu een nieuwe bemanning of uitrusting testen, of het evenement gebruiken voor fondsenwerving en sponsoring, het is een cruciale eerste stap op weg naar The Ocean Race en een kans voor ons allemaal om de aantrekkingskracht van deze geweldige race opnieuw te voelen.”

”The Ocean Race Europe zal een goede test zijn voor ons team om te concurreren met andere soortgelijke boten en een geweldige kans om weer te gaan racen in onze IMOCA,” zei Nicolas Troussel, schipper van het CORUM L’Épargne Sailing Team bij de aankondiging van zijn deelname aan de IMOCA-vloot vorige week.

De organisatoren van The Ocean Race Europe geven prioriteit aan de gezondheid en veiligheid van alle deelnemers en betrokkenen en zullen alle relevante regels en adviezen volgen met betrekking tot Covid-19.

 

Fotografie © Maria Muina/The Ocean Race / Porto Antico di Genova

Watersport TV Genua Watersport TV Genua
m124097_14-00-190920-mrm-0896 m124097_14-00-190920-mrm-0896