Een nieuwe generatie snelle boten stijgt op

Luchtweerstand drastisch verminderd bij aërodynamische catamaran

LA ROCHELLE- De scheepswerf Advanced Aerodynamic Vessels (A2V) gevestigd in La Rochelle - Frankrijk heeft de Monaco One afgeleverd aan de Société Monégasque Internationale Portuaire. Deze nieuwe catamaran deelt zijn naam met Evian One, een zusterschip dat sinds 2018 op het meer van Leman vaart.

Volledig beladen kan de Monaco One snelheden tot 50 knopen bereiken terwijl zijn 12 passagiers comfortabel zittend voorin het schip genieten van het panoramische uitzicht.

Het brandstofgebruik is de helft van conventionele snelle schepen. Het is precies dit brandstofverbruik dat de Monaco-instelling ertoe bracht te kiezen voor dit unieke en exclusieve vaartuig. In deze scheepsgrootte biedt het A2V-concept het beste op zee beproefde antwoord op de behoefte aan snelheid, comfort, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid.
Achter de baanbrekende energie-efficiëntie schuilen jaren van O & O en proeven op zee in volle zee en sterke wind, uitgevoerd door een kleine groep scheepsarchitecten en specialisten op het gebied van computervloeistofdynamica met de ambitie om een andere weg in te slaan. Hoe sneller het vleugelvormige vaartuig gaat, hoe sterker de aërodynamische lift die het genereert en hoe lichter het wordt op het water, waardoor de luchtweerstand drastisch wordt verminderd.

Yachting versie

Dit ’doorbraakjacht’ is nu beschikbaar voor veeleisende eigenaars die bereid zijn om te profiteren van haar uitzonderlijke dynamische capaciteiten om ruimte en tijd op het water op te heffen en te profiteren van een nieuwe vrijheid. Op de plaats van bestemming onthult een scharnierend dak een uitgestrekt open achterdek van 500 m² dat kan worden ingericht volgens de wensen van de eigenaar om te genieten van het leven op zee. Vissen, duiken, feesten, zonsondergang, alles wordt mogelijk.

 

DSC_6360 DSC_6360
DSC_6173 DSC_6173
cat cat