De Race Around gaat Solo en Double-Handed

Start in 2023

LONDEN- De organisatoren van The Race Around, de officiële rond-de-wereld race van Class40, hebben bekend gemaakt dat er een solo-categorie komt naast de reeds aangekondigde dubbelhandige vloot. In een stap die herinneringen zal oproepen aan de zeer succesvolle ’BOC Challenge’ en ’Around Alone’ tijd, hebben de organisatoren ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om het aantal inschrijvingen te verhogen van 25 naar 35, inclusief vijf wild cards.

De Race Around vult dus perfect de leegte voor diegenen die de Mini Transat en de Route du Rhum hebben voltooid en misschien de volgende Vendée Globe-cyclus in het vizier hebben. Door de toevoeging van de solocategorie is een race met twee trofeeën ontstaan. De soloklasse zal racen voor de Race Around Trophy en de double-handed vloot voor de Race Around Cup.

Hugh Piggin, mede-oprichter van The Race Around: ”De mogelijkheid om de categorie te kiezen die het beste past bij de respectievelijke deelnemers zal zorgen voor een gevarieerde en interessante mix tussen professionals op zoek naar roem en doorgewinterde amateurs op zoek naar een avontuur van hun leven terwijl ze racen naast en tegen een aantal gevestigde namen in de sport”.

Naast de toevoeging van een solo-categorie zijn de organisatoren ook verheugd dat ze een lange-termijn samenwerkingsovereenkomst hebben getekend met Class40. Deze overeenkomst zal ervoor zorgen dat The Race Around ook na de eerste editie, die in 2023 van start gaat, succesvol blijft. 

Halvard Mabire, voorzitter van Class40 Association: ”We zijn verheugd dat we een langdurige samenwerkingsovereenkomst hebben getekend tussen onze twee organisaties. Het is duidelijk dat The Race Around zich wil vestigen als een van de grote oceaanraces en wij, als Class, zijn trots om met hen samen te werken in een waar partnerschap. De toevoeging van een solo klasse geeft ons de mogelijkheid om opnieuw te dromen van de gouden tijden van de BOC Challenge en Around Alone, races waarin het racen zwaar was en het avontuur echt. De aankondiging van vandaag geeft deelnemers de kans om in de klasse te blijven en partners en sponsors de kans om op een wereldwijd platform bekendheid te verwerven, terwijl het doorgewinterde amateurs ook de mogelijkheid biedt om een levenslang doel te bereiken: de wereld rondzeilen”.

 

unnamed (23) unnamed (23)
unnamed (24) unnamed (24)