Een boot huren prima alternatief voor kopen

Niet de zorg wel het plezier van een vakantie op het water

HEERENVEEN- Als je niet over een eigen boot beschikt, is huren een prima alternatief. Groot voordeel: je hebt niet de zorg van een eigen boot en je kunt snel van vaargebied naar vaargebied hoppen door telkens op andere plaatsen een boot te huren. Anderzijds kun je verschillende boten uitproberen voordat je wellicht er zelf een koopt.

Alles is te huur. Dit geldt ook voor boten: van sloepen, zeil-en motorboten tot complete varende bungalows. Koop een boot en je werkt je dood, is een bekende opmerking die een beetje uit zijn verband is getrokken. Natuurlijk heb je aan een eigen boot jaarlijks onderhoud en kost een boot simpelweg ook geld. Maar je kunt je geld beter aan je boot uitgeven, dan aan de dokter. Een boot geeft ten slotte ook veel ontspanning en plezier. Aan boord laat je de stress van alle dag simpelweg achter je.

Het is niet voor niets dat uitgerekend in de Covid-tijd waarin we nu leven, velen hun toevlucht zoeken tot het water, naar het varen. Het afgelopen jaar zijn een record aantal boten verkocht, maar deden tegelijkertijd de verhuurbedrijven goede zaken. 

Je hoeft uiteraard geen boot te bezitten om toch vaarplezier te kunnen beleven. Afhankelijk van je wensen kun je huren wat je wilt. Van een simpel bootje om door de grachten te kunnen varen, een supboard of kano, een sloep voor een mooie dagtocht tot een kajuitboot, zeil of motor, waarmee je langere tijd de waterwereld kunt ontdekken. 

Met een motorkruiser van Watermerk YachtCharter uit Heerenveen trok de crew van Watersport-TV een midweek door Friesland langs de zogenaamde Kleiroute. Na het ophalen van de boot in Heerenveen werd naar Sneek gevaren. Vervolgens naar Bolsward, Harlingen, Leeuwarden, Grou en Sneek terug naar de thuishaven in Heerenveen.

Het was de eerste keer dat we met een motorboot op pad gingen. Gewend aan het zeilen op groot water, kwamen we met de motorboot plotseling op plekjes waar we nooit eerder geweest waren. Een mooie openbaring. 

Bekijk de reportage en klik HIER! (https://www.youtube.com/watch?v=QqEzbY6iFfc)

 

VIJF TIPS ALS JE GAAT HUREN

- Kies een boot die bij je past, afgestemd op je ervaring, samenstelling crew en budget

- heb je weinig of geen vaarervaring, volg online via Watersport-TV de serie Vaarplezier! (https://www.watersport-tv.nl/tp-31400-2/vaarplezier%20de%20serie)

- neem een vaarles indien mogelijk op de boot die je huurt

- huur buiten het hoofdseizoen

- boek op tijd

 

DU6A8956 DU6A8956
DU6A9077 DU6A9077
DU6A8921 DU6A8921
DU6A8977 DU6A8977
DU6A5830 DU6A5830
3837098_879857 3837098_879857
P6260141 P6260141