Italiaanse trimaran zeilt in recordtijd van Monaco naar Porto Cervo

195 mijl in 7 uur, 50 minuten en 44 seconden

PORTO CERVO - Giovanni Soldini en het Maserati Multi 70’s Team hebben een nieuw Monaco naar Porto Cervo multihull record gevestigd door 195 mijl te varen in 7 uur, 50 minuten en 44 seconden. Het record van de Italiaanse bemanning is slechts 2 minuten en 47 seconden beter dan dat van de MOD70 Phaedo3 in 2016 met Brian Thompson (7 uur, 53 minuten en 31 seconden) en een gemiddelde snelheid van 24,71 knopen. 
 
De Italiaanse trimaran ging op zondag 21 maart om 1:18 54” over de startlijn bij Monaco en pakte de snelheid op richting Corsica.  ”In het begin zeilden we heel snel met 25/30 knopen noord-oostelijke wind, waarbij we tot 38 knopen snelheid haalden, toen viel de wind voor de Straat van Bonifacio voor een paar uur weg. Gelukkig werd de wind weer sterker en konden we in de zeestraat weer sneller varen. Het was echt ongelooflijk, we zijn met 35 knopen over de finish gevaren! We wisten dat dit een riskante etappe zou zijn vanwege de lichte wind bij Corsica, maar we wilden het toch proberen en we hebben ons best gedaan, de Maserati Multi 70 tot het maximum gedreven, en het is ons gelukt: we zijn allemaal erg blij, en uitgeput!” 
 
Het record zal in de komende dagen worden bekrachtigd door de World Sailing Speed Racing Council. Aan boord van de Maserati Multi 70, met Giovanni Soldini, was ook Vittorio Bissaro, een Italiaans Olympisch zeiler en Nacra17 wereldkampioen, die al vele malen met de bemanning van de trimaran heeft geracet. Bij hen waren Guido Broggi, Carlos Hernandez Robayna, Oliver Herrera Perez en Matteo Soldini. 
 
De Maserati Multi 70 lag eind februari weer in het water, na bijna vier maanden in de scheepswerf. In de komende weken zullen Soldini en zijn bemanning de laatste verbeteringen aan de trimaran trainen en testen. In feite is de Maserati Multi 70 de ”laboratoriumboot” waarop de ingenieurs van het innovatielab van Modena hun knowhow op het gebied van aerodynamica, technologische innovatie en prestaties hebben overgebracht. Dit zijn dezelfde waarden die het Maserati team van ingenieurs en technici leiden bij de ontwikkeling van alle nieuwe modellen van het nieuwe Maserati tijdperk. 
 
In de komende dagen zal het Italiaanse team koers zetten naar Engeland, op zoek naar nieuwe records. 

 

Maserati Multi 70_Monaco - Porto Cervo record 1 (1) Maserati Multi 70_Monaco - Porto Cervo record 1 (1)