Vri-jon Contessa 42 OC...vaarimpressie (+video)

Een tijdloze genietboot

OSSENZIJL- Een tijdloze genietboot waarmee je heerlijk door Nederland kunt varen, maar ook dankzij een doorvaarhoogte van 2 meter 70 binnendoor naar de Côte d’Azur. Met Epco Ongering aan het stuur speelde onze vaarimpressie (https://www.youtube.com/watch?v=EV1poAAhW8Q) met de Vri-Jon Contessa 42 OC zich rondom Ossenzijl af. 

De knikspant romp is gemaakt van 5 mm dik staal en de opbouw is 4 mm dik. Het is een OC, een zogenaamde Open Kuip, maar het achterdek is overdekt, zodat je wel in de frisse lucht, maar niet in de regen of de brandende zon zit. Binnen is een groot elektrisch schuifdak, dus op zonnige dagen zit je sowieso wel goed. Onder de kuipvloer is een ruim lazaret met plek voor de vouwfietsen.

Het achterdek kun je door de deuren helemaal open te schuiven helemaal bij de salon trekken. Dan heb je één grote overdekte zaal met ruimte voor al je vrienden en lekker veel licht door de lange rompramen en het schuifdak dat, ook als het dicht is, lekker veel licht kan doorlaten. Aan stuurboord is het L-vormige zitgedeelte en aan bakboord de moderne kombuis.

Afmeren

Onder de vloer is de motorkamer met daarin een mooi geïnstalleerde 150 pk Volvo-Penta D3 motor. En met een 800 liter dieseltank kun je nog eens ergens komen. Achter de voorruit is de stuurbank met plek voor twee. Mooi is het slanke navigatiescherm en fijn is dat je boeg- en hekschroef hebt om je te helpen bij het afmeren.

De slaaphutten en de natte cel vind je een paar treetjes lager. In de voorhut is een groot Frans bed plus voldoende licht en opbergruimte. Aan stuurboord is de tweepersoons gastenhut met twee losse bedden. Aan de overkant is de was- en toiletruimte met separate doucheplek. Omdat deze boot helemaal zelf in te delen is, kun je hier ook kiezen voor een was-droogcombinatie.

Via brede gangboorden en beschermd door een dikke zeereling kom je gemakkelijk en veilig naar het voordek. Het varen met zo’n degelijk jacht is een feest. Je hoort de motor nauwelijks en doordat de boot koersvast is, kun je heel precies sturen.

Je kunt deze 42 voeter helemaal op maat laten maken en dus zijn ook grotere versies beschikbaar om helemaal naar eigen keuze in te delen.

Bekijk het artikel over de Boottest/vaarimpressie en klik HIER! (https://bewijsexemplaren.arimpex.nl/botentekoop/btk05-2021/html5/index.html?page=1&noflash#)

Voor meer informatie: klik VRI-JON (https://www.vri-jon.nl/).

 

De vaarimpressie is een co-productie van Watersport-TV en Botentekoop (https://bewijsexemplaren.arimpex.nl/botentekoop/btk05-2021/html5/index.html?page=1&noflash#).

 

P1013273 P1013273
P1013289 P1013289
P1013332 P1013332
P1013346 P1013346
Contessa 42 cabrio- 11-2 Contessa 42 cabrio- 11-2
Vri-jon (1) Vri-jon (1)