Waterkaart Live op Watersport-TV

Met alle informatie voor als je het water opgaat.

Met Watersport-TV willen we onze kijkers inspireren, laten zien hoe leuk het is om de watersporten, maar ook informeren over alles wat met het varen te maken heeft. Dankzij Waterkaart Live (https://waterkaart.net/) kun je nu via ons watersportplatform de belangrijkste waterdata raadplegen.

Waterkaart Live bestaat sinds 2018 en koppelt de waterdata van veel verschillende onderdelen van Rijkswaterstaat, de provincies, waterschappen, havenbedrijven, gemeentes, private vaarwegbeheerders en KNMI aan elkaar. En dat niet alleen, deze gegevens worden zo veel mogelijk real time uitgeleverd en geautomatiseerd up to date gehouden.

Wil je weten wat voor weer het wordt, waar je onderweg kunt zwemmen, hoe laat het eb of vloed is en hoe hoog de golven zijn? Of misschien de nieuwste topografische kaarten zien, of echte luchtopnames? Alles is beschikbaar.

De Waterkaart Live is een complete nautische kaart, met onder meer het betonningsbeeld op alle wateren, de bediening van de bruggen, beschikbare ligplaatsen in passantenhavens, de actuele waterstanden en stroomsnelheden, de weersomstandigheden onderweg, de van toepassing zijnde marifoonkanalen, havengegevens etc. 

App

Je kunt de nautische kaart van Waterkaart Live via Watersport-TV bekijken, maar eventueel ook tegen een kleine vergoeding (4.99 euro per jaar) de uitgebreide versie (https://waterkaart.net/app/) als app installeren op je smartphone of iPad. Je kunt de veelzijdige app gratis vier dagen uitproberen, voordat je beslist of je de betaalde versie kiest.

In totaal bevat de app de gegevens van meer dan honderdduizend nautische objecten die op de kaart om je heen worden getoond. Dankzij GPS kun je ook de vaarsnelheid en coördinaten uitlezen. Met de GPS tracker kun je de routes opnemen en bewaren.

 

Bron: Waterkaart.net (https://waterkaart.net/).


 

Schermopname (25) Schermopname (25)
P6200085 P6200085
DU6A9005 (2) DU6A9005 (2)