Royal Huisman onthult 's-werelds grootste sportvisjacht

Voor high-end sportvissen en een luxueus leven

VOLLENHOVE- Royal Huisman maakte vorig jaar december bekend dat het opdracht had gekregen voor de bouw van het grootste sportvisjacht ter wereld. Vandaag onthult de werf uit Vollenhove de eerste artist impressions.

Met een lengte van 52m / 171ft zal deze baanbrekende creatie, met afstand, het grootste, meest luxueuze en individuele sportvis jacht ter wereld worden.

Vripack Yacht Design is verantwoordelijk voor het exterieur en interieur ontwerp en de naval architecture van dit zeer prestigieuze project.

Ontworpen voor een eigenaar met een passie voor vissen, zal Project 406 onberispelijk en uitgebreid worden uitgerust - zowel voor high-end sportvissen als voor luxueus leven. De Alustar® aluminium romp en opbouw zijn sterk en veerkrachtig, en licht van gewicht voor een soepele en efficiënte overtocht van de ligplaats naar de visgronden.

Jan Timmerman, CEO van Royal Huisman: ”Het is algemeen bekend dat ons team niets liever doet dan het oplossen van nieuwe technische uitdagingen - vooral als deze de vorm hebben van een uniek project concept. s Werelds eerste echte sportvis superjacht is een zeer spannende order en we zijn verheugd om het te onthullen terwijl we ons voorbereiden op de lancering van een ander zeer onderscheidend motorjacht - de 58,5m / 192ft sub 500GT Phi. Het is goed om te weten dat onze reputatie als de thuisbasis van ’s werelds beste zeiljachten zich nu uitbreidt naar ’s werelds meest onderscheidende motorjachten.”

”Dit is een uitzonderlijke opdracht,” merkt Vripack Co-Creative Director Bart M. Bouwhuis op. ”En het resultaat is een uitzonderlijke boot. Project 406 is een sportvisser op steroïden. Het heeft de ware proporties en de lange waaiersteven van een typische Amerikaanse sportvisboot in combinatie met het harmonieuze gevoel van een luxe superjacht. Het is een supergroot model met superchique rondingen, gerealiseerd op een grootse schaal.”

‘Terug naar de bron’, dat vat dit nieuwe project voor Royal Huisman heel goed samen. Het bouwen van vaartuigen voor plaatselijke vissers was decennialang de kernactiviteit van Royal Huisman na de oprichting van de werf in 1884. Het erfgoed van Vripack sinds 1961 heeft grote overeenkomsten, met een reeks ontwerpen voor sportvisjachten en vissersboten die in de loop der jaren ontwikkeld zijn. Een mooie synergie qua geschiedenis en een gezamenlijke passie om unieke en innovatieve jachten te bouwen: dat is de basis voor deze nieuwe opdracht, die verstrekt werd door een cliënt met een enorm enthousiasme voor zeevissen – dit project gaat een ware ode aan uitmuntendheid worden.

 

thumbnail thumbnail
thumbnail (1) thumbnail (1)
thumbnail (2) thumbnail (2)